Podeli vest

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45 sati u okolini Bora i potraga za njom je u toku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MUP

Nakon njenog nestanka, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me” (Amber Alert) namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Na terenu su policija i vatrogasci, a u potragu su se uključili i građani.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je za Tanjug da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi.

“To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke”, rekao je Milikić.

FOTO TANJUG/ MUP

On je zahvalio svim građanima koji su došli da pomognu, ali je apelovao da se ne prave velike gužve i zamolio ih za razumevanje, kako ne bi ometali rad policije i izlagali sebe riziku.

Spasilac Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić izjavio je za Tanjug da su u potragu za nestalom Dankom Ilić uključeni i helikopteri, a da dronovi sa termovizijom pretražuju teren, i dodao da će nakon toga u potragu krenuti i spasilački tim. ”Pretražićemo svaki sektor koji do sada nije pretražen”, rekao je Aleksić.

On je istakao da Gorska služba spasavanja deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, i da je na raspolaganje stavila sve svoje resurse, odnosno dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.

Na prilazu Banjskom Polju postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila, javlja reporter Tanjuga. Svi napušteni objekti u tom mestu su pregledani, a takođe se ispituju sve “bezbednosno interesantne osobe”, koji su ranije imali probleme sa zakonom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: