Podeli vest

Belivuku, Miljkoviću i još 28-rici pripadnika njihove grupe pripremnim ročištem 26. aprila treba da počne suđenje po prvoj optužnici.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

Viši sud u Beogradu potvrdio je novu optužnicu,drugu po redu, protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu optužnicu 13. aprila na potvrđivanje, a optužnicu je rešenjem potvrdilo krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu.

Na ovo rešenje okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo da izjave žalbu Apelacionom sudu u roku od tri dana.

Ovom optužnicom obuhvaćen je i Senad Rešović, pripadnik grupe koji je uhapšen u oktobru prošle godine, dok su svi ostali optuženi u pritvoru od 4. februara 2021. godine i prvom optužnicom, po kojoj treba da im počne suđenje krajem aprila, terete se za pet teških ubistava, trgovinu drogom, otmice, silovanje i oružje.

Takođe je obuhvaćen i Dragan Mitrović koji je uhapšen kada i Rešović, ali zbog sumnje za saizvršilaštvo u ubistvu Zdravka Radojevića, koje je već obuhvaćeno pomenutom, potvrđenom optužnicom protiv Belivukove grupe. Pored Belivuka, Miljkovića i Rešovića za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića optuženi su Vlado Draganić, Miloš Budimir, Srđan Lalić, Dejan Tešić, Vladimir Grek i Aleksa Stošić i Dragan Mitrović i dvojica okrivljenih saradnika Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin.

Rešović (34) zvani Seki sumnjiči se da je sa Belivukom i Miljkovićem 10. avgusta 2020. godine ispred američke ambasade oteo, a kasnije i ubio Nikolu Mitića u kući u Ritopeku.

Belivuku, Miljkoviću i još 28-rici pripadnika njihove grupe pripremnim ročištem 26. aprila treba da počne suđenje po prvoj optužnici.

Njom su optuženi za ubistvo Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukičevića, Goran Veličković , Milana Ljepoje i Zdravka Raođevića.

Protiv Belivuka, Miljkovića i pojedinih pripadnika ove grupe od januara se vodi istraga i za ubistvo Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, kao i još jedna istraga za pranje novca.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: