Podeli vest

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je danas rešenjem optužnicu protiv Vladimira K. i Miljane K., oca i majke dečaka K.K. koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Pored oca i majke optuženi su i vlasnik streljačkog kluba “Partizan praktikal šuting” Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja, navodi se u saopštenju tog suda.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 10. oktobra je u obraćanju novinarima saopštio da je tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv četiri osobe.

Tužilac Stefanović je istakao da je u optužnici predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba “Partizan praktikal šuting” Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno da je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba “Partizan praktikal šuting” Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ