Podeli vest

U gašenju učestvuje 11 helikoptera, a očekuje se da će se u intervenciju opet uključiti i hrvatski kanader, potvrdio je komandant slovenačke civilne zaštite Srećko Šestan.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pozar
FOTO TANJUG/ FOTO STA/ KATJA KODBA

Veliki požar na slovenačkom Krasu i dalje se širi uprkos velikim naporima vatrogasaca gašenju iz vazduha, a do smirivanja bi moglo doći sledeće sedmice, kada meteorolozi ocekuju veće padavine na tom podrucju.

Na terenu je noćas bilo oko 800 vatrogasaca koji su sprečavali širenje vatre i gasili “manja žarišta”, izjavio je jutros Stanko Močnik, komandant vatrogasaca na terenu, prenosi Hina.

Zbog gustog dima na području požara noć u svojim domovima nisu proveli stanovnici 10 sela koja su preventivno evakuisana, a požar se od jutros gasi do sada najvećim kapacitetima iz vazduha.

Od jutarnjih sati u gašenju učestvuje 11 helikoptera, a očekuje se da će se u intervenciju opet uključiti i hrvatski kanader, potvrdio je komandant slovenačke civilne zaštite Srećko Šestan.

“Nadamo se da će vatrogasci uz pomoć iz vazduha uspeti da ograniče požar”, dodao je Šestan.

Slovenački mediji prenose najave meteorologa da bi jače padavine na podrucju gde bukti požar mogle da počnu sledeće sedmce, što bi znatno promenilo tešku situaciju koja traje već sedmi dan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: