Automobili igračke postaju sve traženija roba za kolekcionare, a neki od njih koštaju više od samih automobila. Ako ne možete da razazante koje igračke imaju, a koje nemaju vrednost, ovaj tekst vam može pomoći.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Bilten.rs

Foto: Pecels

Ako ste do sada bacali dečije igračke, možda ćete zbog ovog teksta odustati. Naime, dečiji automobilčići na koje se često žalimo da su rasuti svuda po kući, mogli bi da vam donesu i preko 100.000 evra.

Dokaz je “Hot Wheels Pink Beach Bomb” Barbi automobil koji je prodat za neverovatnih 180.000 evra.

Ovaj automobilčić iz 1969. godine, koji čak ne može ni da se kreće, prodat je na aukciji, ali nije jedini koji dostiže basnoslovne sume. Ima ih još, a neki čak i ne izgledaju tako dobro.

Hromirani automobilčići su veoma traženi. Na primer Ford Mustang iz 1968 “Hot-Wheels-Modelle” ima vrednost od 40.000 evra.

I tu nije kraj. Mali zeleni autobobilčić Chevrolet Camaro je retkost kao i dobitak na lutriji. Shodno tome, srećni kolekcionar nije gubio vreme i izdvojio je impresivnih 25.000 evra za svoj primerak.

Uzgred: hromirani mini automobili napravljeni su na isti način kao i novogodišnje kugle. Ukupno postoji samo 20 Hot Wheels automobila na svetu sa ovim posebnim farbanjem. Zato otvorite oči!

Crveni automobil od 20.000 evra

Probajte da prepoznate i “Mighty Mavericks”. Neće vam biti tako teško, samo okrenite automobil i tražite natpsi “Mad Maverick”. Postoji samo nekoliko ovakvih automobila i vrednost im može dostići 20.000 evra.

Zaradite 20.000 evra za Brauner Dodge Custom Charger iz 1969. godine

Nekada je važan model, nekada godina proizvodnje, a nekada čak i boja. Dokaz tome je “Brauner Dodge Custom Charger“, jer je urađen u samo nekoliko primeraka u braon broji, pa su kolekcionari spremni da daju desetine hiljada evra za njega.

Dakle, možda je najbolja preporuka da sledite svoj osećaj i da nakon što kupite automobilčić koji vam se dopadne, krenete u pretragu o njegovoj ceni.

Pre odlaska na buvljak, svavko pregledajte i stare dečije igračke, možda već posedujete primerak koji vredi više desetina hiljada evra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: