Podeli vest

Istraživanje britanske nevladine organizacije “Institut za standarde trgovine” (CTSI) pokazalo je da oko 70 odsto piva i vina u pabovima širom Velike Britanije nisu sipana po dobroj meri.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO PIXA BAY

U izveštaju se navodi da se svako točeno pivo sipa četiri odsto manje od propisane količine, čime na godišnjem nivou prosečna “pivopija” izgubi oko 88,4 funte, prenosi Bi-Bi-Si njuz (BBC).

Vino se u proseku sipa pet odsto manje od standardne količine od 175 mililitara, piše u izveštaju istraživanja sprovedenog nad 137 pića u 77 pabova i barova u Velikoj Britaniji.

Ljubitelji piva najviše su oštećeni u gradu Valsalu, gde su im pića sipana u proseku 15 odsto manje od propisane količine.

Izvršni direktor CTSI Džon Heriman izjavio je da ta organizacija “poziva ugostiteljski sektor da obezbedi da mušterije dobijaju vrednost za novac” koji daju, tako što će pravilno meriti pića koja im serviraju.

Istraživači su merili količinu piva isključivo na osnovu tečnosti, iako postoji debata o tome da li treba da se meri i pena.

Izvršna direktorka Britanskog udruženja za pivo i pabove Ema Meklarkin je napomenula da mušterije “uvek treba da se osećaju slobodno da traže” puno pivo, bez pene, i da “nikad ne treba da budu odbijeni”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: