Podeli vest

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton mora da poštuje pravila koja pokazuju da njen život nije uvek glamurozan, a otkako se udala za princa Vilijama ona je morala da se prilagodi načinu života i pravilima za život na dvoru kraljice Elizabete II.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Chris Jackson/Pool Photo via AP/File

Ta pravila postavila je pokojna kraljica, a neka od njih se nisu nikada menjala, poput onog da ona nema pravo da zarađuje za život ili da grli supruga u javnosti, prenosi Bličer brejker.

Princeza nikada ne sme da daje autograme, odnosno može da potpisuje samo zvaničn dokumente koje je prethodno odobrila kraljica, a razlog za to pravilo leži u strahu da bi neko mogao da falsifikuje dokumenta u ime člana kraljevske porodice.

Kejt nije dozvoljeno ni da profitira od bilo kakvog posla kojim se bavi, pa tako svoje fotografije može samo da objavljuje, ne i da ih prodaje.

Zabranjeno joj je da jede dagnje ili ostrige, a pravilo je uvedeno iz zdravstvenih problema koje ova hrana predstavlja ako se ne čuva pravilno.

Jedno od pravila odnosi se u na boju laka za nokte, koja mora da bude prirodna ili bledo roze.

Takođe ni Kejt ni bilo koji član kraljevske porodice ne može da glasa ili podnese neki zahtev britanskom parlamentu, jer moraju da budu neutralni kako ne bi narušili ugled porodice.

Dok je bila mlađa Kejt je nosila odvažniju odeću, dok danas nosi uglavnom elegantnu u kojoj se ne vidi puno kože, a kada se radi o bojama crnu boju može da nosi samo tokom žalosti i povremeno za noćne događaje. Jedno od najneobičnijih pravila je zabrana igranja društvene igre Monopol jer, smatraju, može da napravi razdor u porodici.

Članovi kraljevske porodice ne bi trebalo da putuju zajedno istim avionom, brodom ili vozom, a to pravilo doneto je kako bi se sprečilo da potencijalni naslednici britanskog trona umru zajedno u slučaju nesreće. Kao i drugi članovi kraljevske porodice, Kejt ne može da pripada nijednoj veri osim protestantskoj anglikanskoj, budući da je monarh Velike Britanije i vrhovni poglavar Protestantske anglikanske crkve.

Zabranjeno je i grljenje ili ljubljenje partnera u javnosti, niti ga drži za ruke, a to pravilo je naredila pokojna kraljica Elizabeta II koja je smatrala da je javno iskazivanje naklonosti neprihvatljivo. Kejt uvek mora da hoda dva koraka iza supruga, ne sme da koristi društvene mreže, niti da ima privatni račun.

Ona uvek mora da izgleda besprekorno i da redovno posećuje salone za ulepšavanje, a magazini u Engleskoj tvrde da Kejt obično ide u kozmetički salon tri puta nedeljno.

Žene kraljevske porodice moraju da nose šešire na svim svečanim događajima, a posle 18 sati samo tijare i krune. Takođe, od Kejt se očekuje da obezbedi da se njena deca uvek dobro ponašaju. Kejt Midlton uvrštena je 2012. godine na listu 100 najuticajnijih žena na svetu lista Tajms.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: