Podeli vest

U poslednje vreme ponovo su primećeni učestali pokušaji sajber kriminalnih grupa da nedozvoljeno i nezakonito iskorišćavajući ime i lik Novaka Đokovića i prevare građane preko interneta, saopštio je danas pravni zastupnik srpskog tenisera, advokat Goran Draganić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

haker
Foto: Shutterstock

Kako je naveo, više internacionalnih sajber kriminalnih grupa putem lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno učestvuje Novak Đoković.

U saopštenju se kaže da najučestaliju ovakvu sajber prevaru predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića sa navodnom „Gazprom platformom“ kojom se pozivaju građani, da ulažu svoj novac preko te navodne „platforme“.

“Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internet prostor su apsolutna obmana, pa upozoravamo građane Srbije i regiona da budu veoma oprezni, da ne nasedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne finansijske prevare i da ne dozvole da postanu plen organizovane sajber kriminalne grupe”, poručio je Draganić.

Istakao je da su protiv svih odgovornih za ove internet prevare već preduzeta sva zakonom dozvoljena pravna sredstva i podnete krivične prijave Višem Javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: