Festival nauke otvoren je u novom terminu na Beogradskom sajmu, u formi humanitarne manifestacije i besplatan je za sve posetioce.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Beogradski sajam
Foto. Shutterstock

Festival, 16. po redu održavaće se do 19. maja u Hali 4 svakog dana od 10 do 18 časova.

Većina programskih celina najavljenih za originalni termin održava se u punom kapacitetu zahvaljujući velikom entuzijazmu preko 1.300 učesnika iz 52 naučne i obrazovne institucije, a posetioci tokom tri dana manifestacije mogu da vide raznolik program koji se bavi zaštitom životne sredine, eksperimente iz hemije i fizike, trke dronova, planetarijume, dinosauruse i neandertalce, i brojne druge atraktivne sadržaje.

Povodom početka manifestacije, direktorka Festivala nauke Ana Petrović je izjavila da smatra kako u vremenima krize prvenstveno treba negovati empatiju, zajedništvo i pružiti podršku najranjivijim društvenim grupama – deci, kao i nastavnicama i obrazovnom sistemu koji su duboko pogođeni ovim tragičnim događajem u Beogradu i Mladenovcu.

Na Naučno-fantastičnoj bini svoje nastupe imaju Majkl Gregori iz Francuske i naš naučni komunikator Milan Popović, ujedno i koordinator programa Festivala nauke. U Ekspertinejdžeri zoni, mladi “naučnici” i svojevrsni ambasadori nauke, predstavljaju svoja dostignuća i znanja tokom školskih časova i vannastavnih aktivnosti, kroz niz naučnih izazova u kojima će obrađivati teme iz ekologije, geografije, fizike i hemije.

Festival nauke, u saradnji sa Mrežom za psihološku podršku, organizuje i psihološke radionice i predavanja za zainteresovane posetioce. Besplatno održavanje Festivala nauke za sve posetioce omogućeno je zahvaljujući finansijskim donacijama mnogobrojnih kompanija i pojedinaca koji su se u kratkom roku odazvali na apel za pomoć, a posebno Beogradskog sajma kao koorganizatora i velike podrške Festivalu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: