Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas, na ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijih diplomca medicinskih fakulteta i diplomaca srednjih medicinskih škola u Srbiji, da će zdravstvenim radnicima pre kraja godine biti značajno povećane plate.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Mi ćemo, rekao je Vučić, u narednom periodu uprkos teškoćama sa kojima se ceo svet suočava, pa i mi, dati sve od sebe da lekarima i medicinskim tehničarima obezbedimo značajno veća primanja već pre kraja godine.

“Na medicinskim tehničarima, da lekari ne zamere, uvek počiva zdravstvo, jer najteži deo posla je u njihovim rukama, i obezbedićemo im veća primanja”, naveo je Vučić.

Da možemo da idemo u korak sa svetom i da ljudi žele da se vrate i rade u Srbiji, dodao je predsednik.

“Da pokušamo i damo sve od sebe da uvek imamo najbolje u našim klinikama, zdravstvenim centrima i ambulantama”, rekao je Vučić. On je, obraćajući se najuspešnijim diplomcima i srednjoškolcima, koji su danas dobili ugovore o zaposlenju, rekao da su bili najbolji zato što su najviše radili i mnogo puta dočekali zoru sa knjigom. Vučić je istakao da treba da budu svesni da od danas imaju veću odgovornost jer će raditi za svoj narod i državu, kao i da nema ničeg časnijeg od toga.

“Imate i veću odgovornost, da vodite računa sada, kada ste i zvanično lekari i medicinski tehničari, kako se ponašate i u kafani i bioskopu i na svakom drugom mestu. Vaša od odgovornost će biti mnogo veća jer ćete biti nosioci najvažnijih funkcija u zdravstvu i društvu”, poručio je Vučić.

Kako je rekao, treba svojom ozbiljnošću i radom da pokažu da to mesto zaslužuju. “Danas imamo značajno bolje uslove u pojedinim sredinama, moramo još da uradimo da bismo imali mnogo bolje uslove širom Srbije i daćemo sve od sebe da to i učinimo”, rekao je Vučić. Od vas očekujem još mnogo više u budućnosti, poručio je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: