Podeli vest

Presednik Aleksandar Vučić pripredio je danassvečani doček za predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, koji je doputovao u zvaničnu posetu Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Vučić je Alijeva dočekao uz postrojenu Gardu Vojske Srbije, intoniranje himne dve država i ispaljivanje počasnih plotuna.

Alijeva su pored Vučića dočekali i članovi Vlade, ministri spoljnih poslova Ivica Dačić, finansija Siniša Mali, unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, poljoprivrede Jelena Tanasković, rudarstva i energetike Dubravka Ðedović, za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Nakon svečanog dočeka, usledio je sastanak u četiri oka, nakon kojeg će biti održan plenarni sastanak delegacija dve zemlje.

Srbija i Azerbejdžan će u okviru posete predsednika Alijeva potpisati sedam bilateralnih sporazuma, a potom će se Vučić i Alijev obratiti medijima.

Uoči posete predsednika Alijeva, u Beogradu je ove sedmice održan poslovni forum Srbija-Azerbejdžan na kojem je istaknutno da su ekonomski i politički odnosi dve zemlje u stalnom usponu i da će poseta predsednika Azerbejdžana te odnose dodatno produbiti i otvoriti novu stranicu u saradnji.

Na forumu je učestvovalo 20 srpskih i 11 kompanija iz Azerbejdžana, a kako je rečeno, vrednost ukupne trgovinske razmene dve zemlje ove godine dostigla je rekordnih 48 miliona evra.

Bilateralni odnosi Srbije i Azerbejdžana uspešno se razvijaju u dužem periodu, a krajem godine biće obeleženo 25 godina diplomatskih odnosa dve zemlje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: