Podeli vest

Verujem da ćemo Vašom posetom dati poseban pečat našoj saradnji, rekao je Vučić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/

Predsednik Egipta Abdel Fatah al Sisi doputovao je danas posle podne u trodnvenu posetu Srbiji, a na aerodromu “Nikola Tesla” svečani doček priredio mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je al Sisija, koji je u Beograd sleteo oko 15.15, dočekao uz crveni tepih i postrojenu Gardu Vojske Srbije.

Nakon srdačnog rukovanja, predsednik Vučić je svom egipatskom kolegi rekao da Srbija i Egipat neguju tradicionalno prijateljstvo.

“Verujem da ćemo Vašom posetom dati poseban pečat našoj saradnji”, rekao je Vučić.

Sa predsednikom su egipatskog predsednika dočekali i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Al Sisi boravi u Srbiji do četvrtka, 21. jula, a povodom njegove zvanične posete, u Beogradu je, u znak dobrodošlice, postavljeno više stotina zastavica u bojama egipatske zastave, duž autoputa, ispred Palate Srbija, u centralnim gradskim ulicama, ispred Doma Narodne skupštine Srbije…

Prema planu posete, ceremonija svečanog dočeka egipatskog predsednika ispred Palate “Srbija”, uslediće sutra pre podne, a nakon toga biće održan i sastanak dvojice predsednika, Vučića i Al Sisija.

Potom je predviđen plenarni sastanak delegacija Srbije i Egipta, a zatim će predsednik Vučić uručiti odlikovanje šefu egipatske države.

Zatim će biti potpisani bilateralni sporazumi.

Nakon toga predviđene su izjave za medije predsednika Vučića i Al Sisija.

Uslediće zatim i Srpsko-egipatski biznis forum.

Tokom posete Srbiji, al Sisi će razgovarati i sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Al Sisi je prvi egipatski predsednik koji je došao u Srbiju, posle 35 godina i posete Hosnija Mubaraka u julu 1987. godine.

Očekuje se da će poseta doprineti velikom proboju u bilateralnim odnosima i trgovini između dve zemlje, koje neguju odlične odnose još od vremena osnivanja Pokreta nesvrstanih.

U fokusu razgovora biće razvoj saradnje, trgovina, uvoz, izvoz i investicije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: