Podeli vest

Kineski predsednik je napisao da se “poslednjih godina, razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije održava na visokom nivou, a međusobno političko poverenje je čvrsto”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Shutterstock

Predsednik Kine Si Ðinping uputio je danas rođendansku čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojoj je naveo da saradnja dve države daje bogate rezultate “koji donose konkretnu korist narodima obeju zemalja”.

“Visoko cenim dobar poslovni odnos, kao i lično prijateljstvo koje sam izgradio sa Vama, i pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije”, napisao je kineski predsednik.

“Zato sam spreman da, zajedno sa Vama, unapređujem tradicionalno prijateljstvo i uzajamno korisnu saradnju Kine i Srbije kako bismo ih trajno podigli na novi nivo i doprineli blagostanju naših dveju zemalja i naroda. Želim Vam dobro zdravlje i sve najbolje”, navodi se u čestitki predsednika Si Ðinpinga.

Kineski predsednik je napisao da se “poslednjih godina, razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije održava na visokom nivou, a međusobno političko poverenje je čvrsto”.

“Naša praktična saradnja daje bogate rezultate, koji donose konkretnu korist narodima obeju zemalja. Suočavajući se sa izazovom pandemije virusa KOVID-19, Kina i Srbija dele dobro i zlo i međusobno se pomažu, čime potvrđuju svoje dragoceno, čelično prijateljstvo”, naveo je Si.

On je takođe zahvalio predsedniku Srbije što je posetio Kinu i prisustvovao ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam, tom prilikom, sa Vama održao sastanak, na kome smo postigli mnogo novih konsenzusa o pitanjima kojima zajedno pridajemo pažnju”, napisao je kineski predsednik u čestitki povodom Vučićevog rođendana.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: