Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, povodom najava organizatora Parade i dela opozicije da će uprkos zabrani šetati Beogradom, da će odluka vlade o zabrani biti poštovana i da se niko ne igra sa odlukom države.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VUČIĆ
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Predsednik je poručio da svakako tim povodom neće biti nikakvih tuča i sukob, kao i da svi koji budu pokušavali bilo kakvo nasilje da izazovu, bilo da su na kojoj strani, biće priveden zakonu.

“Odluke vlade će biti postovane, ako je neki skup zabranjen onda će biti zabranjen i nema igre oko odluka države”, poručio je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što dolaze pritisci iz EU i opozicije u Srbiji u vezi sa Evroprajdom kao i najave tužbi Evropskom sudi pravde i da li to vidi kao najnoviji politički pritisak i kao bezbednosnu pretnju.

Vučić je dodao da država nije srećna zbog zabrane tog skupa i još jednom istakao da država ima sada važnije probleme, kao što su KiM i energetika.

“Mi danas u Srbiji zbog onog što se dešava u Ukrajini imamo dodatne probleme, energetika je najveći problem trenutno. Trudimo se da svim svojim silama i snagama rešavamao te probleme”, istakao je Vučić.

Kazao je da sada pokušava da reši sa Kinezima pitanje uvoz dva miliona tona indonežanskog uglja i da tu ima bezbroj problema karantina za naše ljude iz EPS-a ako odu u Kinu, zatim oko analiza uglja, dopremanja Dunavom…

“I to samo pricamo o jednom malom delu. Kada imate sve te probleme i pritiske oko uvođenja sankcija Ruskiji, a znamo da ne donose ništa dobro na našem primeru jer smo bili žrtve tih sankcija. Kada sve to imate dolazi do ektremizacije političke scene, opozicija hoće u proteste zato što će da bude zabranjen prajd, a neki su protesovali zato što nije zabranjen. I jedni i drugi su protestovali protiv države”, naglasio je Vučić.

Kaže da postoje dva ektremna dela koja postaju sve snažnija, kao i da u ovakvim uslovima pristojna Srbija i normalni ljudi ćute i gledaju šta sve država radi, nadajući da će država sama moći da se izbori protiv svih njih.

“Jedni bi samo da šetaju po svaku cenu terajući kontru onima drugima koji bi sebi da dozvole pravo na šetnju uvek i u svakom trenutku, a da onima drugima nikada ne dozvole, i šta je tu racionalno. Molimo i kažemo da imamo bezbroj problema kao KiM, neki su rekli ovo je jednako važno kao KiM. Toliko vam je malo važno Kosovo koliko da li će biti šetnja ili ne nekih ljudi? To je tužna istina, ako je to tako”, naglasio je Vučić.

Istakao je da postoji besmislena nepotrebna i besmislena histerija protiv parade.

Vučić dodaje da, po njegovom mišljenju, treba svako ko se ne slaže sa tim da ih pusti da pošetaju i da se skloni negde ako neće da prisustvuje, jer ga na taj način niko ne ugrožava.

On je rekao da razume strance koji se ovde bore za svoje interese, ali da ne razume ljude iz Srbje, koji kažu da hoće baš da prošetaju i vide da li će država da ih zaštiti.

Vučić je rekao da “ispada da država treba da pusti huligane da ih prebiju, kako bi onda mogli da kažu kako su bili u pravu kada su rekli da država nije htela da ih zaštiti”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: