Podeli vest

Konstitutivna sednica podrazumeva da odbornici biraju predsednika Skupštine grada, zamenika predsednika, sekretara i zamenika sekretara

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

skupstina grada beograda
Foto: Shutterstock

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević sazvao je konstitutivnu sednicu novog saziva gradskog parlamenta za 11. jun.

“U skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom Skupštine grada Beograda, poštujući rokove kojima je predviđeno da predsednik Skupštine grada iz prethodnog saziva, u roku od 10 dana od dana objavljivanja Rešenja o dodeli odborničkih mandata, pokreće proceduru za konstituisanje novog saziva skupštine, doneo sam odluku da sazovem konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda, koja će se održati 11. juna 2022. godine”, naveo je Nikodijević u pisanoj izjavi za Tanjug.

Konstitutivna sednica podrazumeva da odbornici biraju predsednika Skupštine grada, zamenika predsednika, sekretara i zamenika sekretara.

Do izbora predsednika Skupštine grada, sednicom predsedava najstariji odbornik novog saziva Skupštine.

Skupština grada Beograda ima 110 odborničkih mesta.

Na izborima 3. aprila, najviše glasova dobila je lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, pa će u novom sazivu skupštine imati 48 odbornika.

Lista “Ujedinjeni za pobedu Beograda – Vladeta Janković” obezbedlila je 26 odborničkih mesta, a lista koalicije “Moramo” imaće 13 odbornika.

Lista “Ivica Dačić – premijer Srbije, Toma Fila – gradonačelnik Beograda” imaće osam mandata.

Sedam odbornika imaće lista koalicije “Nada za Beograd”, a po četiri mandata imaće Zavetnici i koalicija oko Dveri.

Izbori za odbornike Skupštine grada održani su 3. aprila, kada i parlamentarni i predsednički izbori, a u dva navrata su ponovljeni na nekoliko biračkih mesta, 16. i 21. aprila.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: