Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je svim vojnim veteranima čestitao 4. decembar – Dan vojnih veterana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar-Vucic-3
Foto: Shutterstock

“Dan vojnih veterana ustanovlјen je u znak sećanja na dan potpisivanja primirja u Prvom balkanskom ratu. Nastavlјajući tradiciju starih ratnika Vojske Kralјevine Srbije, izborom ovog datuma za Dan vojnih veterana obezbedio se kontinuitet sa veteranima iz vremena 1912. godine, kada je Kralјevina Srbija, kao moderna država, angažovala deo svog stanovništva u ratu i sve materijalne i finansijske rezerve uz stvaranje Balkanskog saveza sa svojim susedima”, naveo je Vučić.

Zahvalni smo, ističe, svim generacijama naših ratnika koji su preko noći ostavlјali kuće i imanja kako bi obukli svoje časne uniforme i branili ono što nam je i danas najsvetije.

“Cela naša istorija bila je dug i mukotrpan put do slobode i borba za njeno očuvanje. Naši vojnici, bez obzira na vek u kojem su živeli i branili ognjišta, hodili su stazama do pobede, kako bi Srbija mogla ponovo da se uzdigne, ponosna i slobodna, kakva je uvek i bila. Vi ste ponos ove zemlјe i naroda, uzor generacijama koje poštuju hrabrost, patriotizam, kao i dostojanstvo sa kojim se nosi uniforma i grb Srbije”, naglasio je Vučić.

Na tom tragu, napisao je predsednik, nastavlјamo da se borimo za Srbiju, sada na drugačiji način, kako biste videli da vaše žrtve i napori nisu bili uzaludni i kako biste znali da sva naša deca imaju budućnost u slobodnoj, suverenoj zemlјi, koja se brzo razvija i napreduje.

“Zahvalјujući vama koji ste tu i onima kojih, nažalost, više nema, mi smo danas slobodni lјudi i baš zato je naša dužnost ne samo da oživimo uspomenu i odamo počast hrabrim borcima i junacima, učesnicima svih ratova i borbenih dejstava za oslobođenje Srbije, već da na svim polјima života i rada iskažemo brigu za vojne veterane”, kazao je Vučić.

“Čestitam vam jubilej, uz obećanje da Srbija nikada neće posustati u borbi za bolјe sutra, večno pamteći i klanjajući se žrtvama koje ste podneli”, navodi se u čestitki predsednika Vučića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: