Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas, na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, da država planira ogromna ulaganja u domaću namensku industriju, kao i ulaganja u nove fabrike.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

-“Danas sam razgovarao sa ministrom finansija i premijerkom i u skladu sa onim o čemu smo pričali sa MMF, mi ćemo ogromna ulaganja da napravimo u namenskoj industriji, ali neće to biti ‘bacanje para u bunar’, već ćemo uložiti i u nove fabrike i u da dodatno vidimo i oko zavoda Moma Stanojlović”, rekao je Vučić tokom obilaska novonabavljenih sredstva naoružanja i vojne opreme, među kojima je i 11 borbenih helikoptera Mi-35P koje je Srbija nabavila od Kipra, kao i dva Erbasova transportna aviona tipa CASA C-295.

Kupovaćemo oružje, i to neće ugroziti finansijsku stabilnost zemlje

Aleksandar Vučić izjavio je da će biti nastavljena ulaganja u Vojsku Srbije i kupovinu naoružanja, ali da to neće ugroziti finansijsku stabilnost zemlje.

Predsednik je tokom obilaska vojnog aerodroma “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, na pitanje novinara, da li je planirana kupovina još dronova odgovorio da se kupuje svašta ali da o tome ne može da govori, ali i da se proizvodi svašta.

“Kupujemo i nastavićemo da kupujemo. I što se više upiru da mi objasne da ne treba da kupujemo, mi ćemo toliko više da kupujemo. I ni na koji način nećemo ugroziti finansijsku stabilnost zemlje. Naprotiv, zemlja će da napreduje, ekonomija zemlje će da napreduje. Sve će da napreduje, a ovakvih stvari biće mnogo, mnogo više”, rekao je Vučić.

Potpisali smo ugovor vredan 311 miliona evra iz namenske industrije

Predsednik Vučić rekao je da je potpisan veliki ugovor sa jednom prijateljskom zemljom u vezi sa namenskom industrijom, vredan 311 miliona evra.

Na pitanje medija o detaljima ugovora, Vučić je, tokom obilaska vojnog aerodroma “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, rekao da nije u mogućnosti da podeli sa javnošću više pojedinosti, ali da može da kaže da nije u pitanju afrička zemlja.

“Potpisali smo ugovor od 311 miliona. Ne mogu da kažem još, zato što čekam da prođu procedure kod njihovog parlamenta i njihovog predsednika”, rekao je Vučić.

Šest helikoptera Mi-35P biće modernizovano i upotrebljivo do januara

Aleksandar Vučić rekao je na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, da su novonabavljena sredstva naoružanja i vojne opreme ogromno pojačanje za Vojsku Srbije i najavio da će šest borbenih helikoptera Mi-35P biti modernizovano i upotrebljivo već krajem januara 2024. godine.

“Došli smo da vam predstavimo 11 Mi-35P helikoptera, od kojih će šest biti modernizovano u prvoj fazi do kraja januara, do kraja leta još pet preostalih, a onda idemo na drugu fazu modernizacije ovih prvih šest koji će biti potpuno upotrebljivi već krajem januara, dakle za mesec i po dva dana”, rekao je Vučić.

Istakao je da je to ogromno pojačanje za Vojsku Srbije i da će nastaviti to da rade, da će morati još hangara da grade.

Vojska je nabavila dva transportna aviona koji su poput “mercedesa S klase”

Predsednik Vučić rekao je da je Vojska Srbije značajno unapredila kapacitete sa dva nova Erbasova transportna aviona tipa CASA C-295, koji su poput “Mercedesa S klase”.

“Kupovinom ova dva aviona poboljšava se prevoz tereta i ljudi i mogućnost 50 odsto poboljšanja. Volim da kažem, do sada smo imali Antonov, imamo još uvek Antonov 24, to je Mercedes 123, auto naše mladosti. Ovo je Mercedes S klase, 2023.”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije ušao je sa predstavnicima Vojske Srbije u jedan od dva Erbasova transportna aviona, a koji u osnovnom sastavu mogu da prime 70 vojnika i teret ili 48 padobranaca ili 7 medicinskih ekipa, ukoliko to bude potrebno.

Dodatni prijem vojnika u specijalne jedinice

Predsednik je najavio da će tražiti dodatni prijem vojnika u specijalne jedinice.

On je rekao da su plate sad visoke i da će biti još pojačanja u januaru.

Na Ukrajini su svi naučili kako se vodi rat

“Svi su na Ukrajini naučili kako se vodi rat i sada kupuju pametno. I mi ćemo nastaviti da kupujemo. Što nas više zbog toga kritikuju više ćemo da kupujemo. Vodimo računa da ne zaostajemo ni za čim”, izjavio je Vučić u Batajnici.

Sačekaćemo formalne razloge Slovenije za nedavanje agremana Đorđeviću

Predsednik Vučić rekao je danas povodom navoda u medijima da Slovenija nije dala agreman kandidatu Srbije za ambasadora u toj zemlji v.d direktoru Pošte Srbije Zoranu Đorđeviću, da će država sačekati kako bi videli koji su to formalni razlozi, te da će reagovati u skladu sa tim.

Upitan da komentariše tekst slovenačkog “Dela” da Slovenija nije dala agreman kandidatu Srbije za ambasadora Zoranu Đorđeviću zbog “formalnih prepreka bezbednosne prirode“, on je rekao da su mu neki iz bezbednosnih službi rekli da je to uticaj Dragana Šolaka na donosioce političkih odluka u Sloveniji, ali da im on ne veruje.

“Za mene je nemoguće da jedan tajkun može da ima politički uticaj na ozbiljne donosioce političkih odluka.

Treba biti politički slep pa ne videti šta Kurti radi

“Treba biti politički slep pa ne videti šta Kurti radi. Da sačekamo da li će izdati saopštenje za koje su rekli da je Kurtijev stav suprotan demokratskim normama. Ali ništa se neće promeniti u odnosi velikih zapadnih sila koje su porodile nezavisnoost Kosova. Nama ostaje da čuvamo našu zemlju i borimo se za očuvanje međunarodnog pravnog poretka”, rekao je predsednik u Batajnici.

Opozicija gubi na izborima, jer nije ništa ponudila

Vučić je izjavio da će opozicija na predstojećim izborima izgubiti ubedljivo, jer ništa nisu ponudili građanima osim politike mržnje. Vučić je na pitanje novinara, na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, da prokometariše naslovnu stranu Danasa koja implicira na moguću krađu izbora u Beogradu i to što se tu kaže – što je krađa flagrantnija, to su verovatniji protesti, kao i da će opozicija pozvati građane da izađu na proteste, ali da prvo moraju da znaju da su pobedili na tim izborima, rekao da opozicija takve stvari mora da priča jer će izgubiti na izborima, pa moraju da nađu alibi za svoju nesposobnost.

“Cela kampanja im je – kriv si Vučiću što si živ, majka ti je nemoralna, otac nije tvoj, sin je hologram, a ti si ludak i bolesnik”, rekao je Vučić.

Zapitao je šta su građani od opozicije čuli u kampanji osim pretnji kako će da biju predstavnike vlasti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: