Podeli vest

Srbija ne može i neće da prihvati nezavisnost Kosova, na čemu institira Priština, bez obzira na cenu, jer ni glasovi niti vlast, nisu važniji od države.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ne može i neće da prihvati nezavisnost Kosova, na čemu institira Priština, bez obzira na cenu, jer ni glasovi niti vlast, nisu važniji od države.

Govoreći o odluci Prištine da ne dozvoli da Srbi sa KiM glasaju na izborima 3. aprila, Vučić je pojasnio da je suština u tome ko traži od kosovskih vlasti da se organizuju izbori pod pokroviteljstvom OEBS-a, gde bi OES čuvao biračka mesta, vodio računa da ne bude krađe i dostavio džakove sa glasovima.

“Pristali smo da ubacimo da se pita Kosovo za saradnju, da omogući OEBS-u da radi, i na kraju čak rekli i da se stavi oficir za vezu Vlade Srbije… Ništa nije bilo dovoljno, tražili su da stoji formulacija da Vlada Srbije moli ili traži od Vlade Kosoa”, rekao je Vučić.

On je ukazao da je Beograd mogao čak i na to da pristane, jer to ne bi značilo priznanje Kosova, što svakako ne želimo.

“Prihvatili smo bezbroj kompromisa, bezbroj besmislenih stvari na kojima su insistirali samo da bi ljudima omogućili da glasaju za koga žele. Priština insistira samo da Srbija prizna nezavisnost Kosova, Srbija to nije mogla da prihvati i neće da prihvati, bez obzira na cenu, jer nikakvi glasovi i ničija vlast nije toliko važna, koliko nam je važna država. Zato na to nismo pristali”, rekao je Vučić.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: