Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra rada i socijalne zaštite stanovništva Azerbejdžana Sahila Babajeva i zahvalio na privrženosti azerbejdžanskih prijatelja međunarodnom pravu, pokazanoj prilikom glasanja u Savetu Evrope.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VUČIĆ
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIĆ

“Srbija takav čin smatra izrazom iskrenog prijateljstva”, rekao je predsednik Vučić i uputio srdačne pozdrave predsedniku Alijevu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić je poželeo dobar rad članovima Međuvladinog komiteta za ekonomsku saradnju i trgovinu, kojim kopredsedavaju ministri Babajev i Selaković, i dodao da se nada još boljim rezultatima u jačanju saradnje u svim oblastima, posebno energetike, poljoprivrede i turizma, kao i odbrambene industrije. Ministar Babajev je izrazio očekivanje da će i ova godina biti uspešna za bilateralne odnose Srbije i Azerbejdžana, imajući u vidu da srpsko-azerbejdžansko strateško partnerstvo beleži snažan uspon.

On je rekao da je azerbejdžanska delegacija došla u velikom broju i da očekuje da iz rada Međuvladinog komiteta i biznis foruma proisteknu dobri rezultati, kako bi se nastavila dobra dinamika razvoja saradnje, imajući u vidu da je razmena porasla za 18 odsto.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da se do kraja godine uspostavi direktna avionska linija između Beograda i Bakua.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: