Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mubaraka Al Daherija, kome je zahvalio na tome što je velikim diplomatskim iskustvom i ličnom posvećenošću dao nemerljiv doprinos snažnom usponu sveobuhvatnih odnosa između Srbije i UAE.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Sumirajući rezultate saradnje između dveju zemalja, predsednik Vučić je istakao da je uspešna realizacija svakog zajedničkog projekta, poput Beograda na vodi, ujedno postala i jedinstven simbol ne samo napretka Srbije, već i jačanja strateškog partnerstva sa Emiratima, kao jednom od najuspešnijih i najrespektabilnijih država sveta, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je izrazio posebnu zahvalnost šeiku Mohamedu bin Zajedu, iskrenom prijatelju naše zemlje, na tome što se i lično angažuje na jačanju partnerstva između Srbije i UAE, kao i na velikoj posvećenosti brojnim budućim projektima od kapitalnog značaja za Srbiju, koji će dodatno doprineti ekonomskom uzletu naše zemlje.

Sagovornici su se saglasili da će se intenzivni kontakti najviših zvaničnika dveju zemalja nastaviti i po dolasku novog ambasadora UAE, kao i da će se pojačati saradnja u svim oblastima, a pogotovo u domenu infrastrukture, poljoprivrede, farmaceutske industrije, turizma i IKT usluga.

Ambasador Al Daheri je zahvalio predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na podršci koju su mu pružali tokom rada u Beogradu i istakao da se u Srbiji osećao kao u drugoj kući, te da će iz Beograda poneti najlepše uspomene. Predsednik Vučić je poželeo ambasadoru Al Daheriju mnogo uspeha u daljem radu, zamolivši ga da prenese srdačne pozdrave šeiku Mohamedu bin Zajedu, kao i poziv da ponovo poseti Srbiju, čime bi nam učinio veliku čast, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: