Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tokom posete opštini Priboj prisustvovao otvaranju novog Spa centra “Terme 36,6” u Pribojskoj Banji gde je sa predstavnicima investitora i opštine razgovarao o ulaganjima u cilju daljeg razvoja tog kraja.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da za Priboj vidi veliku budućnost, a da za Prijepolje treba još nešto da se uradi.

Vučić je na pitanje novinara o radovima u Sastavku, rekao da će uskoro krenuti radovi za Sastavke, za Kalafati, za Bare, za Ćetenje i za prijepoljska sela ka Kamenoj gori.

“Obići ću ih krajem septembra i početkom oktobra. Domaćini su mi obećali neko jagnje”, rekao je Vučić.

Srbi sa Bošnjacima žele mnogo više od prijateljstva, da žive zajedno

Predsednik je istakao danas u razgovoru sa predstavnicima bošnjačke zajednice u Priboju da je njegova poruka Bošnjacima da Srbi sa njima žele mnogo više od prijateljstva, da žive zajedno, a ne pored njih, kao i prevazilaženje loših stvari iz prošlosti.

“Sa predstavnicima Bošnjaka u Priboju i muftijom Mevludom Dudićem razgovarao sam o njihovim problemima i potrebama, ali i načinima kako da u ovim nelakim vremenima ostanemo jedinstveni, kako da se zajedno borimo za prosperitet svih građana i guramo našu zajedničku Srbiju napred”, naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrvbijeav.

“Moja poruka Bošnjacima je da Srbi sa njima žele mnogo više od prijateljstva, da žive zajedno, a ne pored njih, kao i da želi da se prevaziđu loše stvari iz prošlosti”, istakao je predsednik.

Bistrica je projekat od najvećeg značaja za južnozlatiborski kraj

Vučić je izjavio danas da je izgradnja hidroelektrane Bistrica projekat od najvećeg značaja za ceo južnozlatiborski okrug, i da će taj objekat biti od najvećeg značaja za celu Republiku.

On je na pitanje novinara o rekonstrukciji državnog puta Bistrica-Uvac, rekao da će to biti od velike važnosti i za manastir Uvac, pošto će jedna od staica gondole biti u manastiru, ali da je Bistrica najveći projekat za taj kraj.

”Mislili smo da će to koštati 700 miliona evra, ali koštaće milijardu i 200 miliona. Ministarka energetike ide u Japan da razgovara sa ‘Džajkom’ oko finansiranja projekta, to će biti od velike važnosti za ceo južnozlatiborski kraj, za balansiranje energije, potrebni su nam ti izvori obnovljive energije”, rekao je Vučić.

Odobrena investicija za gondolu od Zlatibora do Pribojske banje

Prilikom obilaska Priboja, predsednik je istakao da je danas odobrena investicija, ne manja od 30 miliona evra, za gondolu od Tornika i Zlatibora do Pribojske banje dužine 14,7 kilometara.

Vučić je posle obilaska radionice za pletenje “Maridruna” rekao da je srećan što može da vidi kako se uspeh vraća u Srbiju.

“Sve što budemo mogli da pomognemo da ove divne žene nastave da rade, to ćemo da učinimo”, rekao je Vučić i dodao da prisustvo “Maridrune” na sajmovima mora da bude obavezno.

U Srbiji za 10 godina izgrađeno 421 km auto-puteva, u BiH 120 za 80 godina

Predsednik je istakao da je u Srbiji u poslednjih 10 godina izgrađen 421 kilometar autoputeva punog profila, što je dva puta više nego u celoj Bosni i Hercegovini od 1945. godine do sada.

On je tako odgovorio na pitanje novinara u Priboju da prokomentariše pisanje bošnjačkih medija u Sarajevu u kojima se ismeva izgradnja poluprofilnog puta Niš-Merošina.

“Video sam to u delu sarajevskih i zagrebačkih medija, meni se smeju oko kilometara autoputeva. Sprdate se s tim koliko je Srbija izgradila autiputeva, hajde da se igramo brojevima i činjenicama. Za 10 godina više u Vučićevo vreme punog profilla atuoputa u Srbiji nego u celoj BiH od 1945. naovamo pa puta dva”, istakao je Vučić.

U Srbiji plate i penzije rastu brže od inflacije, neki to ne žele da priznaju

Aleksandar Vučić istakao je da jedino u našoj zemlji i možda u još jednoj evropskoj plate i penzije rastu brže od inflacije, a da je broj zaposlenih povećan za 510 000, ali da to neki neće da priznaju.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara u Priboju da prokomentariše pisanje lista “Nova” koji navodi da za platu sve manje može da se kupi.

“Kada izađete sa nekim brojevima i kada neko ne može da ih demantuje, kao što je broj kilometara autoputa, kilometara pruga, broj zaposlenih i kada kažem da smo 2012. godine imali 1.850.000 zaposlenih, a da danas imamo 2.360.000 zaposlenih, skoro 510.000 ljudi više zaposlenih formalno, kojima se plaćaju porezi i doprinosi, koji ne rade na crno, kad nemate na to da odgovorite, onda kažete ‘dosta manje’ možete da kupite, a na osnovu čega ne znaju ni oni sami”, rekao je Vučić.

Za Beograd ne brinem, važno mi je da podignemo centralnu Srbiju i Vojvodinu

Predsednik Srbije rekao je danas da Beograd ide velikom brzinom napred i da u njemu ima puno sadržaja o kojima je moglo da se sanja pre nekoliko godina, ali da je važno da se i centralna Srbija i Vojvodina podignu što više.

Na pitanje novinara u Priboju da prokomentariše ocenu britanskog “Ekonomista” da je Beograd napredovao na listi gradova najboljih za život Vučić je naveo da ne brine za Beograd, jer će zbog održavanja međunarodne manifestacije EXPO 2027 preteći mnoge gradove.

“Pogledajte kako nam izgleda Beograd na vodi, Promenada, kakve sadržaje imate danas u Beogradu, to niste mogli da sanjate pre pet i deset godina”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…