Podeli vest

Na sednici je razmatrana situacija na Kosovu i Metohiji i održavanje Evroprajda 2022

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je od izaslanika predsednika Francuske i nemačkog kancelara, Emanuela Makrona i Olafa Šolca, i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka dobio novi predlog potpuno nove armature razgovora i pregovora u Briselu, koji bi trebalo da dovedu do skorog konačnog rešavanja svih nerazjašnjenih pitanja u vezi sa KiM.

“Taj razgovor svakako nije bio nimalo lak. Predstavnici najmoćijih zemalja, a istakli su da za to imaju podršku SAD i Turske , smatraju, pod jedan, da u uslovima kada postoji rat u Evropi, nisu potrebni novi sukobi i da je važno doći do što bržeg rešenja“, istakao je Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

SAD šalju vojnu pomoć regionu, ali ne i Srbiji – šta to znači?

Predsednik je izjavio danas da će SAD uputiti novu tranšu vojne pomoći za “odbranu od ruske agresije”, ali i zemljama u okruženju, među kojima nije Srbija, rekavši da može samo da se zapita šta će posle toga od nas da traže.

“Šalju pomoć Albaniji, BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Severnoj Makedonij, i tzv. Kosovu. Pa se sada pitam, šta će nama posle toga da govore i da traže, i Amerikanci, i svi iz okruženja”, rekao je Vučić.

MUP odlučuje o Paradi 96 sati pre skupa na otvorenom

Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle analize bezbednosne situacije na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost u vezi sa održavanjem Parade ponosa, da će MUP u skladu sa Ustavom i zakononima Srbije doneti odluku 96 sati pre održavanja skupa na otvorenom i da će organizatori imati pravo žalbe i mogućnost spora pred upravnim sudom.

“Donošenje odluke o eventulanom nedozovljavanju okupljanja na otvorneom prostoru će MUP Srbije, u skladu sa tim (Ustavom i zakonima) i posle analize koju smo nparavili na sednici Saveta za nacionalnu bezbendost, i pretpostavljam u skladu sa onim o čemu smo već govorili, a 96 sati pre odrzavanja samog skupa doneti odgovarajuću odluku”, rekao je Vučić.

Stopa nezaposlenosti 8,9 odsto – najniža u istoriji

Predsednik Vučić izjavio je danas da je stopa nezaposlenosti u našoj zemljii 8,9 odsto što je, kako je istakao, najniža stopa nezaposlenosti u istoriji Srbije.

Vučić je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost kazao da je stopa zaposlenosti u drugom kvartalu veoma visoka i da iznosi 50,9 odsto.

Na sednici je bilo reči o KiM, Europrajdu, energetici

Predsednik Vučić izjavio je danas posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je trajala nešto manje od sat vremena, da se razgovaralo o težini situacije u kojoj se Srbija danas nalazi.

“Na sednici smo govorili i napravili analizu stanja i pozicije Srbije i Srba na Kosmetu, posebno nakon jednostranih odluka Prištine. Razgovarali smo i o proceni bezbednosne situacije u vezi sa paradom”, rekao je Vučić.

Sednici su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, direktor Bezbednosne informativne agencije Bratislav Gašić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i direktor kancelarije za Kosovo i Metohije Petar Petković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: