Podeli vest

Novi BMW serije 5, koji po prvi put ima i potpuno električnu verziju i5, predstavljen je danas u tržnom centru Galerija Beograd, biće na domaćem tržištu u prodaji krajem godine, a cena će se kretati od oko 63.000 evra do oko 110.000 evra, u zavisnosti od modela.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bmw 5
FOTO TANJUG/ DELTA MOTORS/ KRISTINA FIŠĆAN

Predavnici kompanije Delta Motors predstavili su ovaj novitet na domaćem tržištu, a slikarka Svetlana Ninković otkrila je pred medijima najnoviji model hibrid plag in 530 e.

Aleksa Đurović “BMW Genije”, koji pomaže klijentima da odaberu i konfigurišu vozilo, rekao je Tanjugu da nova serija BMW 5 osme generacije, prvi put spaja benzin, dizel, plag in hibrid i ful električni BMW u istoj šasiji automobila.

“Prvi put smo videli plag in hibrid verziju 530 e, a biće predstavljena i verzija i5, ful električna “petica”, kao i dve varijante elektromotora, čija najjača verzija ima čak 600 konjskih snaga”, rekao je Đurović.

Kako je rekao, nova serija 5 je “porasla” u odnosu na prethodnu skoro 10 centimetara i ima međuosovinsko rastojanje od skoro tri metra, tako da je po voznoj dinamici kao nekadašnja serija 7, i ima u putničkoj kabini više mesta za glavu i noge.

Automobil je mnogo dinamičniji i udobiniji, istakao je on. Kaže da će cenovni opseg za model 520 dizel xDrive biti od 63.000 evra, ali da će približnije cene biti poznate krajem godine kada ovaj automobil počne da se prodaje i na našem tržištu.

Najskuplja verzija će biti, dodaje, od 100.000 do 110.000 evra, BMW 550 i, kao i verzija 530 e u ful opremi. Naglasio je prvi put BMW ima popularnu “peticu” na potpuno električni pogon, kao i da to puno znači za BMW u razvoju svojih električnih vozila.

Đurović je rekao da BMW više od 10 godina pravi elektro automobile i da je novi model sažetak svih tenologija koje je BMW do sada razvio. “Električni i5 ima elektromotore i na prednjoj i zadnjoj osovini, tako da ima fantastičnu voznu dinamiku, jer ima pogon na svim točkovima.

Sam raspored mase na prednjoj i zadnjoj osovini je skoro idelanih 50-50 odsto, a za svakodneno korišćenje atomobila tu je i opseg od preko 500 km sa jednim punjenjem”, naveo je Đurović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: