Podeli vest

Američki regulator bezbednosti automobila koji istražuje Teslin softver za pomoć vozaču – autopilot, izrazio je zabrinutost da taj sistem vozačima dozvoljava da suviše dugo ne dodiruju volan, čime rizikuju udes, pokazuju objavljeni dokumenti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

TESLA
Foto: Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na auto-putu (NHTSA), u posebnoj naredbi od 26. jula, fokusirala se na Teslinu novinu koja omogućava vozačima da koriste autopilot u dužem vremenskom periodu bez potrebe da vozač dodiruje volan, preneo je Rojters.

NHTSA je zahtevala od kompanije da odgovori na pitanja i dostavi dokumentaciju, ali nije naredila nikakve izmene.

„Slabljenje kontrole moglo bi dovesti do veće nepažnje vozača i neuspeha da pravilno nadziru autopilot“, navela je NHTSA u pismu Tesli.

Agencija istražuje performanse autopilota nakon što je identifikovala više od deset nesreća u kojima su vozila Tesla udarila u parkirana vozila hitne pomoći, navodi Rojters.

Posebna naredba zahteva da dokumentacija i objašnjenja budu dostavljena do 25. avgusta kako bi se pomoglo u istrazi NHTSA. Kašnjenje sa odgovorom može dovesti do kazne od 26.315 dolara po danu, prenosi britanska agencija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: