Podeli vest

Film je premijerno prikazan letos na 46. izdanju Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, gde je osvojio Nagradu publike.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

film ala je lep
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Novinarska projekcija novog domaćeg filma “Ala je lep ovaj svet” održana je danas u beogradskom multipleks bioskopu “Roda Cineplex” u prisustvu autorske i glumačke ekipe, povodom premijere 22. septembra u Mts Dvorani.

U susretu sa medijima govorili su – reditelj Filip Čolović, scenarista i glumac Andrej Šepetkovski, producentkinja Aneta Ivanović, kao i glumci – Anđelka Prpić, Andrija Kuzmanović, Miljana Gavrilović i Stefan Bundalo.

“Dosta sam scenarija čitao u poslednje vreme, i obično nisu bili toliko dobri. Veoma mi se svideo scenario mog kolege glumca Šepetkovskog, i u startu smo želeli i znali da snimamo nešto sasvim drugačije”, izjavio je reditelj i saradnik na scenariju Filip Čolović, poznat po novoj verziji TV serije “Kamiondžije”.

“Najlepše je kad reditelj stvori svoj svet, a to se sa ovim filmom dogodilo. Mi smo svi zajedno napravili naš poseban, izmaštan svet, dosta pomeren. Nismo po svaku cenu jurili humor, naravno ima duhovitosti, jer Šepetkovski ume zaista divne dijaloge da napiše”, istakao je režiser i dodao da se ovde nalazi čitava lepeza glumačkih talenata koje će publika voleti.

“Snimao sam već gledane projekte, za televiziju i siguran sam da ljubitelji filma neće iz bioskopa izaći nezadovoljni”, zaključio je reditelj Čolović.

Film je premijerno prikazan letos na 46. izdanju Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, gde je osvojio Nagradu publike.

U filmu igraju – Andrija Kuzmanović, Anđelka Prpić, Nikola Pejaković Kolja, Andrej Šepetkovski, Anica Dobra, Branko Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Miljana Gavrilović, Tara Milutinović.

Glavnu žensku ulogu tumači sve popularnija Anđelka Prpić, koja igra voditeljku Unu.

“Takva moja junakinja svakako postoji na našem televizijskom nebu. Učinili smo da ona bude simpatična publici, a dobro je što se njoj dešava prava metamorfoza. Uspeva da nađe divnog čoveka za sebe, i postiže da sve bude kako treba”, približila je Anđelka svoj lik u filmu “Ala je lep ovaj svet”.

Glavna glumica je ocenila da je njena Una takav karakter da svi požele da navijaju za nju, i otkrila je da je davala sugestije za scenario kolegi glumcu, i da su lik zajedno gradili i nadgradili.

“Osnovna suština našeg filma je da vera, umetnost i vera pobeđuju i čine nas boljim ljudima. Andrija Kuzmanović je izvanredan partner, sve vreme me je vodio kroz film na čemu sam mu beskrajno zahvalna. Neverovatna mi je činjenica da mu je ovo prva glavna uloga na filmu, jer ga često gledamo u toliko projekata. Moralo je mnogo ranije da mu se desi vodeća uloga u filmu”, zaključila je Anđelka Prpić.

Novi film je bajkovita ali i surova priča o ljubavi koja preobražava i o mogućnosti promene svakog čoveka na bolje ili na gore. Ljubiša, dobro nadzemaljsko ima važan zadatak da spaja ljude u bračnu zajednicu, ali već dugo je neuspešan u svom poslu.

Ovog puta se zarekao da će spojiti Batu, neafirmisanog filmskog reditelja i Unu Lazarević, najpoznatiju TV voditeljku i površnu mega zvezdu, autorku pomodarske emisije „Šetnja s lavom“.

Andrija Kuzmanović igra upravo glavnu ulogu reditelja Batu.

“Danas sam prvi put gledao film sa medijima, nisam imao prilike ranije. Izašao sam nasmejan i dopalo mi se što smo stvorili neki svoj stil gde sve može, a ništa ne mora. I da smo stavili vanzemaljce u film, i oni bi komotno mogli da prođu”, rekao je Kuzmanović.

Glumac je otkrio da su imali opsežne pripreme za snimanje filma, koje su za njega veoma potrebne i dragocene.

“Porodica, ljubav, prijateljstvo, to su glavne teme i metamorfoza koja nam se u filmu dešava, a sve navedeno je ranije bilo normalno da imamo u životu, a na žalost danas je skroz aut, kao da je prevaziđeno”, zaključio je Andrija Kuzmanović.

Produkciju filma potpisuju kuća “Blue Butterfly” i kompanija “Telekom Srbija”, a kao scenarista debituje glumac Andrej Šepetkovski, koji je pre 12 godina napisao pozorišni komad “Šetnja s lavom”, igran u pozorištu “Puls teatar” u Lazarevcu.

“Ta ideja je bila u meni ranije, od nje je nastala predstava, a biće i TV serija. Reditelj je sve to lepo složio, sklopio, uvezao. Žanr filma mi najviše prija, a to je komedija, i sama ideja je nastala negde na osnovu ličnih priča, vezane za dramsku umetnost, davanje šanse ljudima da rade. Kao scenarista nisam smetao, trudio sam se da odem kad kao glumac završim svoje scene”, napomenuo je Šepetkovski, koji kao inspektor Trišić hapsi glavnog junaka Batu zbog navodnog ubistva iz nehata, i pogrešno shvaćenog pokušaja ubistva Une.

Bata biva osuđen i dospeva u zatvor, gde pokušava da preživi.

Producentkinja Aneta Ivanović je ocenila da je posao produkcije na filmu zapravo muški svet gde radi mnogo žena, ali se zna da su muški glavni i jasan je zakon jačeg.

Ipak, ona je primetila da tvrdoglave žene danas kada vide zid ispred sebe, odmah kreću glavom, iako su svesne da će puno da ih boli, ali su uporne da istraju, kako je i sa ovim filmom i njenim iskustvom.

“Ljubav i umetnost imaju kapacitet da promene ljude i čitav svet”, podvukla je producentkinja.

Glumica Miljana Gavrilović je rekla da je njena epizodna uloga novinarke Dine jedan mali doprinos filmu, te da je Anđelka Prpić privatno divna kao osoba, i saradnja sa njom je bila uspešna, kao i sa celom ekipom.

Stefan Bundalo igra prateću ulogu zatvorenika Olija, i kaže da nije imao prilike da radi ranije romantičnu komediju.

“U poslednje vreme se trudim da biram uloge, da ne prihvatam odmah, i volim da radim one projekte koji nam nedostaju na filmu ili televiziji. Siguran sam da je “Ala je lep ovaj svet” takav film koji će publika svaki put rado gledati kada se kasnije bude prikazivao na televiziji”, zaključio je Bundalo.

Naziv filma nadovezuje se ne samo na čuvenu dečiju pesmicu Jovana Jovanovića Zmaja, već i na istoimenu bluz numeru Nikole Pejakovića Kolje, koji je komponovao muziku za ovaj film sa Vojislavom Aralicom, a naravno i glumi neobičnog anđela.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: