Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas u Vladi Srbije sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Janom Bratuom, s kojim je razgovarala o donošenju medijske strategije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Brnabić je zahvalila Bratuu na dugogodišnjoj podršci OEBS-a i razgovorima o donošenju medijske strategije.

Prema njenim rečima, bilo joj je važno da se sastanu pre početka javne rasprave o medijskim zakonima – Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Radna grupa za Predlog zakona o javnom informisanju i medijima i ekspertska radna grupa za zakon o elektornskim medijima u potpunosti su završile svoj posao na izradi predloga ovih važnih medijskih zakona. Kako je premijerka navela, planirano je da se javna rasprava održi narednog meseca, u trajanju od nekoliko nedelja.

Istakla je da je pre početka rasprave želela da razgovara sa ambasadorom Bratuom o finalnim nacrtima zakona. Bratu je rekao da je donošenje Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima korak u pravom smeru i da OEBS u potpunosti podržava jačanje nezavisnoti medija kroz donošenje kvalitetnih zakona.

Brnabić je napomenula da se na izradi ovih nacrta zakona radilo dugo i posvećeno, kao i da se o njima razgovaralo u okviru dijaloga o medijskoj strategiji, u kojoj su učestvovala i novinarska udruženja, nevladine organizacije kao i predstavnici civilnog društva.

Navela je da će javna rasprava o ovim nacrtima zakona koja nas očekuje biti široka i sveobuhvatna, kao i da se neće održavati samo u Beogradu, već i u drugim gradovima u Srbiji.

Dodala je da će nacrti zakona biti dostupni celokupnoj javnosti i u elektronskom formatu, te da će svi zainteresovani moći da se na vreme upoznaju sa njima i daju svoje komentare.

Bratu je pozdravio ovakav pristup Vlade Srbije i izrazio zadovoljstvo što su nacrti medijskih zakona sve bliži parlamentu, dodajući da će Misija OEBS-a u potpunosti pratiti nastavak procesa i da će pomoći na svaki mogući način.

Sastanku je prisustvovao i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: