Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas u Kisaču sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika iz Vojvodine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO: TANJUG

Premijerka je 21. novembra dogovorila sa poljoprivrednicima, koji su prethodnih dana blokirali puteve na teritoriji Vojvodine, da prekinu blokade i da na sastanku u nedelju, poljoprivrednici predoče odgovore na predloge Vlade Srbije.

Na sastanku sa premijerkom Brnabić u Kisaču su predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženja Poljoprivrednih proizvođača Subotice, Saveza Udruženja poljoprivrednika Banata i Udruženja poljoprivrednika Aradac.

Brnabićeva i poljoprivrednici su 21. novembra prošli kroz sva otvorena pitanja i izneli zajedničke, konstruktivne predloge za njihovo rešavanje.

Dogovoreno je će da na današnjem sastanak poljoprivrednici predsednici vlade predočiti odgovore na predložena rešenja.

Okosnice iznetih predloga su: jeftinije gorivo za poljoprivrednike na svakoj pumpi; na pumpama NIS-a, uz poljoprivrednu karticu, cena goriva će biti umanjena za poljoprivrednike na 179 dinara po litru i taj iznos se dodatno umanjuje za 50 dinara po litru na ime povraćaja akcize, a na svim drugim pumpama moguće je ostvariti povrat akcize od 50 dinara po litru.

Zakon o naknadama koji je usvojen 26. oktobra definiše smanjenje iznosa za odvodnjavanje u 2023. godini za 50 odsto i potpuno ukidanje ove naknade u 2024. godini, uređenje tržišta terminske prodaje na način da će vlada doneti zaključak kojim će obrazovati tim, koji za cilj ima usaglašavanje zakonodavnog okvira u kome će primarni proizvođač moći samostalno da izvozi i u kome će se naći model za terminsku prodaju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ