Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas prilikom posete severnom delu Kosova i Metohije da je inicijativa “Otvoreni Balkan” otvorena za sve, uključujući i privremene institucije u Prištini.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ana Brnabić KIM
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas prilikom posete severnom delu Kosova i Metohije da je inicijativa “Otvoreni Balkan” otvorena za sve, uključujući i privremene institucije u Prištini.

“Mislim da je to najbolji način da idemo ka normalizaciji. Smatram da je kvalitet života za ljude najvažniji i kada svi zajedno omogućimo da je taj kvalitet bolji, da se otvaraju radna mesta, da mladi vide neku perspektivu, onda možemo da razgovaramo i o pitanjima o kojima se ne slažemo ili imamo u potpunosti suprotne stavove”, kazala je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara među kojima i da li je Priština dobrodoišla u inicijtivu Otvoreni Balkan.Uvek ćemo biti uz svoj narod na KiM, sačuvali smo mir

Premijerka Srbije poručila je danas tokom posete Kosovu i Metohiji, da će Srbija uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

“Ogromno mi je zadovoljstvo i velika čast što sam na Kosmetu. Želim odavde, sa KiM, da pošaljem jasnu poruku, poruku mira stabilnosti i tolerancije i poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ćemo uvek biti uz naš narod na KiM”, rekla je Brnabić obraćajući se okupljenima u zgradi Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Brnabić građanima: Uvek možete da se oslonite na vašu Srbiju

Brnabić je poručila građanima u Kosovskoj Mitrovici da uvek mogu da se oslone na svoju Srbiju, koja će uvek biti uz njih, a da se njoj danas ispunio san da poseti Kosmet.

“Drago mi je što sam danas na KiM. Danas mi se ispunio taj san. Nadam se da je ovo samo prvi put i da ćemo dolaziti ovde, kao tim, sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da ćemo obilaziti mnogo projekata na KiM, kako bi ste vi imali bolji kvalitet života”, rekla je Brnabić građanima ispred Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Osećam se kao svoj na svome

Predsednica Vlade Srbije izjavila je danas, prilikom posete severnom delu Kosova i Metohije, da se po prelasku adminstrativne linije ostila kao “svoj na svome”.

Ona je odgovarjući na pitanje novinara albanskih medija, koji su je pitali kako se osećala kada je prešla “granicu”, odgovorila: “Kako sam se osećala kada sam prešla administrativnu liniju? Najiskrenije da vam kažem osećala sam se kao “svoj na svome” “.

Jasno je zašto se Srbi uvek vraćaju Kosmetu…

Brnabić je, u okviru posete Kosovu i Metohiji, danas obišla i manastir Banjska u opštini Zvecan.

Premijerku Brnabić je dočekao episkop raško-prizrenski Teodosije, sveštenstvo i građani, a priređen je i kulturno-umetnički program.

Ne znači da neću posetiti i južnije delove KiM

Premijerka je istakla prilikom posete severu Kosova i Metohije da ne znači da u nekom narednom periodu neće postetiti i neke južnije delove pokrajine.

Odgovarajući na pitanje Tanjuga kakvu poruku ima da pošalje Srbima koji nisu na severu, na prmer u Kosovskom pomoravlju, premijerka je odgovorila:

“U poseti sam danas severu Kosova i Metohije, što ne znači da neću postiti i naš narod na ostatku Kosova i Metohije. Sa nama su danas tu njihovi politički predstavnici, tako da ću razgovarati sa njima šta još dodatno možemo da uradimo preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju , ali i svih ostalih institucija kako bismo njima dodatno olakšali život i poboljšali kvalitet života”, rekla je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: