Podeli vest

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu pri Ministarstvu informisanja i telekomunikacija, prvi i za sada jedini institucionalni mehanizam u regionu koji se bavi prevencijom i reagovanjem na ugrožavanje dece u digitalnom okruženju, danas dobija unapređenu i redizajniranu onlajn platformu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Platforma Pametno i bezbedno promoviše podizanje digitalne pismenosti, digitalnih kompetencija i digitalne bezbednosne kulture kod svih građana Srbije.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacije saopštilo je da je unapredilo platformu osluškujući potrebe dece i roditelja, odnosno građana Srbije.

“Pored izuzetno važnih saveta, edukacija i drugih korisnih sadržaja o pravilnom korišćenju interneta, bezbednom postavljanju sadržaja i mogućnostima onlajn zaštite, putem kontakt forme moguće je prijaviti ugrožavanje bezbednosti na internetu operaterima Nacionalnog kontakt centra”, objasnio je ministar Mihailo Jovanović i dodao da će novi izgled sajta korisnicima pružiti mogućnost lakšeg informisanja i edukacije.

On je dodao je da je ovo još jedna u nizu preventivnih aktivnosti u cilju suzbijanja digitalnog nasilja.

Svi građani Republike Srbije imaju mogućnost da se besplatno obrate na broj telefona 19833 ili putem www.pametnoibezbedno.gov.rs.

Pored prijema prijava onlajn ugrožavanja dece i telefonskog i onlajn informisanja i savetovanja, Centar sprovodi edukacije širom Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva informisanja i telekomunikacije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: