Podeli vest

Američki sudija proglasio je nevažećim platni paket šefa Tesle Ilona Maska od milijardu dolara. Prema tužiocu, Mask se “nepravedno obogatio” novcem.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

elon mask
Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler/File

U 2018, Ilon Mask je dobio platni paket od proizvođača električnih automobila Tesla koji sada vredi preko 50 milijardi dolara. On sada mora da brine o ovom novcu jer: Kejtlin Mekormik, sudija u američkoj državi Delaver, odlučila je da je paket plata od milijardu dolara nevažeći.
„Presuda je u korist tužioca“, rekla je Mekormik.

Mask i odgovorni u Tesli nisu mogli da dokažu da je plata dodeljena nezavisno i pravično. Prema pisanju američkih medija, kaže se da je ovaj paket doprineo da Ilon Mask postane jedan od najbogatijih ljudi na svetu, prenosi SRF.ch.

Mask se “nepravedno obogatio”

Akcionar Ričard Toneta podneo je tužbu protiv Maska, Tesle i nekoliko članova upravnog odbora Tesle. Tornetta je optužio Maska za “neosnovano bogaćenje”. Njegovi advokati tvrde, na primer, da je paket, koji uključuje opcije na akcije, preteran. Sam Ilon Musk je ovo izdiktirao upravnom odboru Tesle. I, donosioci odluka tamo nisu bili nezavisni, već su bili bliski Masku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: