Podeli vest

Načelnik Nacionalnog centra za obaveštavanje Davor Vidović izjavio je da se voda povlači sa terena na kojima je proglašena vanredna situacija i da se situacija smiruje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Agencije

POPLAVA ILUSTRACIJA
Foto: Pixabay Ilustracija

Vidović je za RTS rekao da je Sava u porastu, da će kod Šapca prevazići liniju redovne odbrane od poplava, ali da će i dalje ostati ispod linije vanredne odbrane od poplava.

Prema njegovim rečima, proglašena je vanredna situacija na delu opštine Koceljeva zbog izlivanja bujičnih vodotokova, kao i u Valjevskoj Loznici.

“Voda se povlači sa svih tih terena i radi se na saniranju posledica nevremena. Sava je i dalje u porastu, prevazići će kod Šapca liniju redovne odbrane od poplava, ali će i dalje ostati ispod linije vanredne odbrane od poplava“, kazao je Vidović.

Naveo je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali više puta, od toga 32 puta na crpljenju vode i tom prilikom su bila angažovana 84 vatrogasca-spasioca sa 34 vozila i 35 vatrogasnih pumpi.

“Pomoć su nam pružili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su veoma pomogli u otklanjanju posledica svega toga“, dodoa je Vidović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…