Kancelarija za KiM očekuje da učinioci ovog gnusnog napada, koji su prema svedočenju žrtve govorili albanski, budu što pre privedeni pravdi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

policija
Foto: Shutterstock

 Srpska starica Božana R. (84) brutalno je pretučena u svojoj kući u severnoj Kosovskoj Mitrovici u noći između četvrtka i petka, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističući da je ona “žrtva najbednijih nasilnika i kriminalaca, ali i atmosfere nasilja koju Priština stvara proteklih nedelja”.

“Često se u prošlosti na Kosovu i Metohiji događalo da eskalaciju zapaljive i agresivne retorike Prištine prate upadi ekstremista u srpske sredine, koji govor mržnje svojih političkih albanskih lidera doživljavaju kao dozvolu i poziv za napade na srpska domaćinstva”, saopštila je kancelarija.

Kancelarija za KiM očekuje da učinioci ovog gnusnog napada, koji su prema svedočenju žrtve govorili albanski, budu što pre privedeni pravdi i da bude utvrđeno da li je motiv napada na Božanu R. isključivo koristoljublje, ili je motiv napadača bio i zastrašivanje Srba na severu Kosova i Metohije.

“Ovakva vrsta napada na Srbe i njihovu imovinu najčešće ostaje nerasvetljena, posebno južno od Ibra, gde kosovska policija, umesto zastrašivanja srpskog naroda, mora jednom za svagda da se suoči sa ogromnim nabojem albanskog ekstremizma usmerenog prema svemu što je srpsko”, navodi se u saopštenju.

Policija, međutim, ne može istovremeno i da štiti i da zastrašuje građane, navode iz Kancelarije za KiM, zbog čega apeluju još jednom na “smirivanje tenzija na Kosovu i Metohiji i povlačenje specijalnih albanskih policijskih snaga sa severa pokrajine, kako bi se građanima vratio osećaj sigurnosti, a društvo ponovo počelo da funkcioniše na mirnodopski način”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: