Podeli vest

Slovenačka državljanka obavljala je novčane transakcije s kompanijom koja se bavi trgovanjem kriptovalutama i prevarena je za oko 35 hiljada evra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kompjuter
Foto: Pixabay

Za oko 35 hiljada evra prevarena je 46-godišnja slovenačka državljanka koja je u više navrata sa svoga računa putem interneta obavljala novčane transakcije s kompanijom koja se bavi trgovanjem kriptovalutama, a za koju se pokazalo da je prevarantska.

Hrvatska policija je saopštila da su iz Opatije primili prijavu slovenačke državljanke da je žrtva internet prevare, prenosi Hina.

Ona je tokom novembra prošle godine u više navrata obavljala novčane transakcije sa svog računa na tzv. bitkoin novčanik, čije podatke je dobila od kompanije koja se bavi trgovanjem kriptovalutama.

Uprkos uplati od oko 35 hiljada evra na račun objavljen na stranicama navedene kompanije, račun Slovenke ostao je prazan pa je shvatila da je prevarena,saopštila je policija uz savet građanima da pre odluke o kupovini ili investiranju putem interneta svakako provere adrese pošiljalaca elektronske pošte.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: