Podeli vest

Vagon cisterna u kojoj je prevožen amonijak prevrnuo se danas oko 16.30 na delu magistralne pruge Niš-Dimitrovgad, izmeđi Pirota i Staničenja, van naseljenog područja, saopštilo je železničko preduzeće Srbija kargo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mup
Foto: Shutterstock

U saopštenju se navodi da nije bilo poginulih ni povređenih. Reč je o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno saobraća na ovoj deonici, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac.

Teretna kompozicija je imala 20 vagon-cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir.

Na mesto događaja su izašle ekipe MUP-a, kao i pripadnici vatrogasne službe Sektora za vanredne situacije, koji su zatvorili prilaz mestu iskliznuća u krugu od četiri kilometra, a železnički saobraćaj je trenutno u prekidu.

Uyrok akcidenta utvrdiće zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Karga, stoji u saopštenju.

Iz MUP-a Srbije je prethodno za Tanjug rečeno da se prevrnulo nekoliko vagona u kojima je bio amonijak. Navedeno je da je drumski saobraćaj na deonici Pirot – Bela Palanka u prekidu, a da je alternativni putni pravac preko sela Ponor.

MUP je apelovao na građane koji žive u blizini mesta gde je došlo do prevrtanja vagona da ne napuštaju domove. Tanjug saznaje da su na mesto događaja poslata dva sanitetska vozila.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: