Podeli vest

Princ Bruneja Abdul Matin oženio je verenicu, koja nije kraljevske krvi, a ceremonija kraljevskog venčanja traje deset dana. Princ je u decembru otkrio svoju vezu i veridbu sa Jang Mulijom Anišom Rosnah Kalebić, prenosi BBC.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/Brunei’s Information Department via AP

Mlada je Hrvatica i unuka savetnika lidera Bruneja, sultana Hasanala Bolkijaha.

Anishin otac je Ivica Kalebić, rođen u Zagrebu, otac mu je sa Šolte, a majka s Čiova. Ivica je kao 17-godišnjak iz Splita otišao za Čehinjom u London, no ljubav nije potrajala. U Engleskoj je upoznao Brunejku Meriem, ćerke sultanove desne ruke i bivšeg brunejskog ministra vanjskih poslova Pehina Datuka Ise. S njom je dobio više dece, među kojima i ćerku Anishu.

Anisha je studirala na prestižnom sveučilištu u Bathu u Velikoj Britaniji, pa potom otvorila svoju turističku agenciju i osnovala svoj modni brend Slik Collective.

Zašto je kralj odlučio da blagoslovi “običnu devojku”?

Princ Bruneja Abdul Matin je završio dva fakulteta i nekoliko viskozahtevnih vojnih obuka. 2022. uključio se u diplomatiju i iako je važio za najpoželjnijeg neženju o aferama nije bilo ni reči.

Tek 2023. uslodilo je razočaranje za mnoge devojke jer je upravo Hrvatica osvojila njegovosrce.

Navodno je nju i princa zbližila ljubav prema sportu, a princ je i dugogodišnji prijatelj Anishina brata Daniala Deena Isa-Kalebića.

Oni koji poznaju prilike kažu da je blagoslov usledio jer se dvoje mladih poznaju od detinjstva i zato što se i sam kralj dva puta ženio osobama koje nisu plemenite loze.

Među 5.000 zvanica našli su se i članovi kraljevske porodice iz Saudijske Arabije i Jordana, kao i predsednik Indonezije Džoko Vidodo i lider Filipina Ferdinand Markos mlađi.

Princ Matin je 10. dete sultana Bruneja, najduže vladajućeg monarha na svetu i jednog od najbogatijih.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: