Podeli vest

Britanski princ Hari, sin britanskog kralja Čarlsa Trećeg, rekao je da su mu psihodelici, uključujući južnoameričku mešavinu biljaka ajauasku, pomogli da se izbori sa traumama i bolovima iz prošlosti, preneo je Dejli mejl.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

HARI PRINC KNJIGA
Tanjug/AP Photo

Hari je razgovarao sa svetski poznatim ekspertom za traume, Kanađaninom Gaborom Mateom, o načinu na koji ljudi uzimaju drogu kako bi se izborili sa životnim problemima, a onda ga je Mate pitao zašto je on uzimao drogu, uključujući kokain i kanabis.

“Prva koju ste pomenuli (kokain), nije mi pomogla, više je bila društvena stvar. Dala mi je osećaj pripadnosti i načinila me da se osećam drugačije. Marihuana je nešto drugo, stvarno mi je pomogla”, priznao je Hari u onlajn razgovoru sa Mateom.

Princ je rekao da je i alkohol “više društvena stvar”. Doktor Mate, koji se suočavao sa brojnim kontroverzama u prošlosti, negirao je optužbe da mu je kanadska vlada pretila hapšenjem zbog toga što je preporučivao ajauasku pacijentima, navodi Dejli mejl.

Ministarstvo zdravlja Kanade zapretilo mu je 2011. godine tužbom ukoliko ne prekine da koristi južnoameričku mešavinu da leči zavisnost.

U dve godine pre nego što je dobio upozorenje, između 150 i 200 pacijenata je uzelo ajauasku na njegovu preporuku. Međutim, on je tokom razgovora sa Harijem rekao da mu “nikada nije prećeno hapšenjem”.

Hari se složio, opisujući svoje iskustvo sa psihodelicima, pošto je priznao da je uzimao magične pečurke i ajauasku.

“To je bilo poput brisanja vetrobranskog stakla, uklanjanja životnih filtera. Uklonilo je sve iz mene i donelo mi osećaj opuštenosti, smirenosti, komfora, laganosti, što sam uspeo da zadržim dugo vremena”, istakao je Hari.

On je rekao da je počeo sa psihodelicima rekreativno, a onda je shvatio “koliko je to dobro za njega”. “Rekao bih da je to jedan od osnovih delova koji su me promenili i pomogli mi da se izborim sa traumama i bolovima iz prošlosti”, poručio je Hari.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: