Podeli vest

U memoarima pod naslovom ”Spare”, odnosno ”Višak”, koja tek treba da se nađe u prodaji, princ Hari navodi kako su on i princ Vilijem bili protiv toga da se njihov otac oženi Kamilom nakon smrti njihove majke princeze Dajane

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

HARI PRINC KNJIGA
Tanjug/AP Photo

Britanski princ i vojvoda od Saseksa Hari tvrdi da su on i njegov brat Vilijem tražili od oca, tadašnjeg princa, a sada kralja Čarlsa, da ne oženi sadašnju kraljicu Kamilu, nakon što je majka dvojice prinčeva i tadažnja Čarlsova supruga Dajana poginula u udesu u Parizu.

U memoarima pod naslovom ”Spare”, odnosno ”Višak”, koja tek treba da se nađe u prodaji, princ Hari navodi kako su on i princ Vilijem imali odvojene sastanke s Kamilom pre nego što je ona ”postala član porodice”, kao i da je razmišljao da li će ona jednog dana biti njegova “zla maćeha”, ali da su on i njegov brat bili voljni da joj oproste u “srcima” ako usreći kralja Čarlsa, prenosi Bi-Bi-Si.

Hari navodi kako je kad je imao 20 godina saznao da je nedugo nakon njegovog rođenja tadašnji princ Čarls rekao Dajani da je ”obavila svoju dužnost” što mu je rodila dva sina. ”Rodila si mi naslednika i jedan višak. Obavila si svoj posao”, navodno je tada rekao Čarls. Princ Hari u knjizi opisuje sukob između njega i brata Vilijema nedugo nakon sahrane vojvode od Edinburga i bivšeg princa Filipa, i kaže da je Čarls pokušao da ih razdvoji.

”Molim vas, dečaci, nemojte od mojih poslednjih godina da napravite mizeriju”, navodne su reči tadašnjeg princa Čarlsa. Ranije je britanski javni servis preneo da je Hari priznao da je ubio 25 ljudi dok je služio u Avganistanu. “Uvek sam mogao tačno da kažem koliko sam neprijateljskih boraca ubio. Dakle, moj broj je 25. To me nije ispunilo zadovoljstvom, ali nisam ni osećao sramotu”, citira Bi-Bi-Si odlomak iz Harijevih memoara. U svojim memoarima, britanski princ priznao je i da je koristio drogu kada je imao 17 godina. “Tada sam koristio kokain… Nije bilo baš zabavno, i nisam se osećao posebno srećnim zbog ovoga… Imao sam sedamnaest”, napisao je princ Hari u memoarima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: