Podeli vest

Britanski princ Vilijam pokreće veliku petogodišnju kampanju za suzbijanje beskućništva, za koje kaže da ne bi trebalo da postoji u “modernom i progresivnom društvu”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Chris Jackson/Pool Photo via AP/File

Dobrotvorna fondacija princa od Velsa ulaže oko 3,5 miliona evra početnih sredstava da bi pomogla u suzbijanju beskućništva, objavio je Bi-Bi-Si (BBC).

Šest lokacija širom Velike Britanije biće korišćeno za testiranje ideja za smanjenje broja beskućnika. “Svako treba da ima siguran dom i da se prema njemu postupa dostojanstveno”, rekao je princ Vilijam.

Princeza Dajana je princa Vilijama, dok je bio dete, odvela da vidi dobrotvorne organizacije za pomoć beskućnicima.

U Velikoj Britaniji trenutno ima više od 300.000 ljudi bez krova nad glavom, što uključuje i one u hostelima i privremenom smeštaju, one koji žive u automobilima i na ulici. Princ Vilijam je nedavno otvorio projekat pristupačnog stanovanja za mlade ljude koji imaju posao, ali i dalje im je potrebna pomoć u vezi sa smeštajem.

Plan princa Vilijama je da okupi lokalne stručnjake za stanovanje, dobrotvorne organizacije i privatnu industriju da bi se razvili stambeni projekti i usluge podrške beskućnicima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: