Podeli vest

Pripadnici specijalnog odreda tzv. kosovske policije danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaje da je time nastavljeno spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na “svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Kosova i Metohije”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Kako se navodi, povređeni su nakon incidenta sami zatražili lekarsku pomoć, a težina zadobijenih povreda će se utvrditi.

“Verbalno nasilje, proizvoljni upadi u kuće i fizički nasrtaji na Srbe su svakodnevna karakteristika Kurtijeve okupacije severa Kosova i Metohije, zbog čega Beograd i insistira na povlačenju sprovodilaca terora iz opština severno od Ibra i raspoređivanje jedinica Kfora”, poručuju iz Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je ugnjetavanje čitavog jednog naroda zvanična politika Prištine, te da je međunarodna zajednica dužna da, kako se navodi, u ime mira, humanosti i civilizacijskih vrednosti, prestane da toleriše takvu praksu.

“Jedno je sigurno, slobodu našem narodu je nasiljem moguće privremeno suspendovati, ali je niko ne može i oduzeti”, zaključuje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: