U Prištini je odloženo suđenje grupi od šestoro Srba koje prištinske vlasti dovode u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas je odloženo suđenje grupi od šestoro Srba koje prištinske vlasti dovode u vezu sa ubistvom lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, jer se svedok tužilaštva Milena Popović, nije odazvala pozivu na ročište.

Novi poziv ponovo će joj biti poslat preko međunarodne pravne pomoći i uz posredovanje misije EULEKS-a, odlučilo je sudsko veće. Milena Popović, koja je bila nevečana supruga Olivera Ivanovića, i-mejlom je obavestila sud u Prištini da zbog političke situacije i bezbednosti nije u prilici da prisustvuje suđenju, ali da je spremna da svedoči posredstvom video poziva.

“Ta svedokinja se ne odaziva već duži vremenski period i veliki broj glavnih pretresa je bio odložen zbog njenog izostanka. Tužilac se na kraju i složio da je taj svedok manje važan i bitan i da je dovoljno pročitati njenu prethodnu izjavu”, izjavio je za medije branilac optuženog Dragiše Markovića, Dejan Vasić.

On je rekao da se i sam sa time složio, međutim, neki od kolega su ipak bili mišljenja da bi bilo dobro da se još jednom pokuša pozivanje ovog svedoka preko međunarodne pravne pomoći nakon čega je, ukoliko se ne bude odazvala, verovatno da će se od tog svedoka na kraju i odustati.

Vasić je dodao da je ostalo još malo posla u ovom predmetu, a to je da se saslušaju još dva svedoka koje je predložila odbrana.

“Ostalo je i da se saslušaju sami osumnjičeni, završne reči i očekujem da negde do juna sa prvostepenim postupkom završimo”, kaže je Vasić.

Milena Popović je ranije u javnosti izjavljivala da zna ko je ubio Olivera Ivanovića, da su to učinili Albanci, što je navodila i kao razlog svog odlaska sa Kosova i Metohije, zbog čega su danas advokati Faruk Korenica i Tom Gaši izneli stav je njen iskaz važan u daljem nastavku postupka.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred kancelarije svoje stranke GI SDP u Kosovskoj Mitrovici, sa šest hitaca u leđa.

Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa njegovim ubistvom optuženi su Silvana Arsović, Rade Basara, Marko Rošić i Nedeljko Spasojević, dok se Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete za zloupotrebu službenog položaja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: