Podeli vest

Sud u Prištini odredio je meru od 30 dana pritvora Srećku Sofronijeviću iz Zvečana koga je tzv. kosovska policija u subotu uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak zbog navodnog “kršenja ustavnog poretka Kosova”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Shutterstock

Advokat Srećka Sofronijevića, Nebojša Vlajić rekao da nema osnovane sumnje da je Sofronijević učinio bilo kakvo krivično delo.

“Javni tužiilac je obrazložio svoj zahtev i ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo koje krivično delo nema i da ne postoji opasnost od bekstva, jer je on čitavo vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne. Potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sad”, rekao je Vlajić.

On je objasnio da je došlo do promene advokata i da sada on brani Sofronijevića, jer je Dejan Vasić od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu.

“Što se tiče razvoja u ovom predmetu, Srećkov jučerašnji branilac Dejan Vasić koji je od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu, pa je nemoguće da po zakonu brani dva okrivljena”, rekao je Vlajić

Srećko Sofronijević koga su pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije teško ranili 13. oktobra 2021. godine u blizini njegove kuće u Zvečanu, kada je od rafalnih paljbi i suzavca pokušao da zaštiti i skloni svoje dete, tereti se još i za navodni “pokušaj teškog ubistva”, “napad na službeno lice”, “posedovanje i neovlašćeno držanje oružja” ,“poziv na otpor” kao i za “učešće u neredima”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: