Podeli vest

Vlada tzv. Kosova je danas usvojila Odluku kojom je odobrila prestanak režima postavljanja stikera na automobile sa srpskim registarskim tablicama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

priština
Foto: Shutterstock

Odluka je doneta na elektronskoj sednici.
Uklanjanje ovog režima jeste, kako se navodi u saopštenju, “akt dobrosusedskih odnosa i dolazi nakon potpunog priznanja tablica Republike Kosova od strane Srbije”.


Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu.


Prethodno je Vlada Srbije odlučila 25. decembra prošle godine, da od 1. januara ove godine odluku da se omogući sloboda kretanja svim vozilima sa Kosova i Metohije.


Kako je ranije objasnio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković omogućavanje učešća u saobraćaju na putevima svih vozila koja su registrovana od strane privremenih institucija samouprave u Prištini vrši se isključivo iz praktičnih razloga, radi olakšavanja položaja pojedinaca i omogućavanja njihove slobode kretanja.


Istakao je da ta odluka ne može da se tumači kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, ne prejudicira određivanje konačnog statusa i da ne može da se tumači kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: