Podeli vest

Pritvor im je ukinut “po sili zakona”, jer u roku od 60 dana nije došlo do njihovog optuženja od strane Tužilaštva za organizovani kriminal.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SUĐENJE
Foto: Pixabay

Specijalni sud u Beogradu doneo je rešenje o ukidanju pritvora Danilu Odoviću i Aleksandru Boškoviću osumnjicnjičenim pripadnicima organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

Pritvor im je ukinut “po sili zakona”, jer u roku od 60 dana nije došlo do njihovog optuženja od strane Tužilaštva za organizovani kriminal, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda Tatjana Matić.

Naime kako se osumnjičenima na teret stavlja izvršenje krivičnih dela za koja je zaprećena maksimalna kazna zatvora do pet godina, s obzirom da je pitanju skraćeni postupak njima pritvor može trajati do 60 dana, ukoliko tužilaštvo nije podnelo optužni predlog.

Odović i Bošković su 10. juna pušteni da se brane sa slobode, dok je istog dana produžen pritvor Šaricu i još trojici osimnjičenih.

Odović je uhapšen zajedno sa Šarićem 14. aprila, dok se Bošković predao policiji par dana kasnije.

Odović i Bošković se, kao i još neki pripadnici grupe, terete da su postupajući po nalozima osumnjičenog Šarića, organizovali nabavku, a potom i nabavili eksplozivnu napravu, prikupljali podatke o putničkom vozilu, mestu parkiranja vozila, adresi stanovanja, dnevnoj rutini Gorana Nikolaševića, fotografisali vozilo, obezbedili stanove za skrivanje lica koja bi izvršila podmetanje eksplozivne naprave i novac za nagradu neposrednim izvršiocima krivičnog dela.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: