Podeli vest

U blizini biračkih mesta za glasanje na današnjem referendumu o smeni gradonačelnika na severu KiM, u opštini Zvečan su, gde je bila kancelarija predsednika opštine, smešteni pripadnici specijalne jedinice za brzo delovanje tzv. kosovske policije – NJSO.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG: STR (STR)

U ovoj zgradi su, blizu prostorije gde je NJSO, deo ROSU jedinica, postavljena i biračka mesta na današnjem referendumu, tako da bi svako ko bi hteo da glasa morao da prođe pored prostorije gde su prištinski specijalci.

Prisustvo specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na severu KiM, protivpravna hapšenja i zastrašivanja Srba jedan je od razloga zbog kojih su Srbi u novembru 2022. napustili privremene institucije i bojkotovali izbore na severu KiM u aprilu prošle godine.

Priština danas u četiri opštine na severu organizuje referendum o smeni gradonačelnika Albanaca, izabranih na izborima u aprilu prošle godine glasovima oko tri odsto birača, a srpske stranke na KiM pozvale su na bojkot zbog uslova koje su privremene institucije propisale, a kojima je učinjeno sve da referendum ne uspe.

Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je da je do 11 časova na referendumu u sve četiri opštine na severu KiM glasalo ukupno 85 građana od 46.566 upisanih birača, što je 0,18 odsto.

U opštini Zvečan, prema tim podacima, niko nije glasao.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: