Podeli vest

Mnogo je toga u vezi sa ovim napitkom što bi vam se moglo dopasti i to ne samo u pogledu ukusa. Ako se napravi kako treba, ovaj moćni napitak mogao bi istovremeno smanjiti šećer, a povećati unos proteina u vašu ishranu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pexels


Šta je PROFFEE?

Proffee je upravo ono kako i zvuči s obzirom na sastojke. To je šolja jake kafe napravljena kombinovanjem kafe sa proteinskim prahom ili flašicom proteinskog šejka.

Pravljenje ove smeše je jednostavno kao što zvuči, sa dva moguća pravca. Neki ljudi preferiraju dodavanje kašika proteinskog praha u hladnu kafu (prah može stvoriti grudvice u toploj kafi osim ako je u pitanju kolagen prah.) Drugi mešaju već napravljen proteinski šejk sa kafom.

Opcija sa prahom vodi do pića koje izgleda kao… pa, vaša osnovna šolja kafe. Opcija sa šejkom, s druge strane, može rezultirati očaravajućim mešavinama svetlih i tamnih spirala.


Koji su to benefiti kafe?

Kafa pruža mnogo prednosti, barem kada se konzumira u umerenim količinama. Ona je bogat izvor antioksidanasa (koji štite ćelije vašeg tela od oštećenja) i hranljivih sastojaka poput vitamina B, kalijuma i riboflavina, piše Health.clevelandclinic.org.

Kofeinski udar od kafe pruža određeni podsticaj energije, što može poboljšati izdržljivost i sportske performanse, istovremeno poboljšavajući pamćenje, raspoloženje i vreme reakcije.

Redovno pijenje šolje kafe takođe je pokazano da smanjuje rizik od: tipa 2 dijabetesa, neuroloških bolesti poput Alchajmerove bolesti i Parkinsonove bolesti, bolesti jetre, raka, depresije. Naravno, nije sve sjajno s kafom. Previše kafe može izazvati nervozu, anksioznost i otežati da zaspate noću. Preterana konzumacija kofeina takođe može izazvati dehidraciju.

Međutim, malo kafe u proffeu ne bi trebalo predstavljati problem.

Foto: Pexels


Prednosti dodavanja proteina

Potrebni su vam proteini kako biste održali optimalno funkcionisanje vašeg tela. Uravnotežena ishrana zadovoljava većinu potreba, ali neki se okreću dodacima proteina poput praha i šejkova kako bi dobili dodatni podsticaj.

Zašto onda dodati protein u jutarnju kafu? Postoji nekoliko razloga:

Jutarnja doza proteina može vam pomoći da započnete dan, posebno kada je kombinovana sa kofeinom u kafi. Mnogi takođe hvale prednosti proffea kao pića pre treninga. Unos proteina ujutru može pomoći da suzbijete glad kasnije, što može pomoći u upravljanju težinom. Proteini takođe podstiču metabolizam da sagoreva više kalorija. Prahovi i šejkovi od proteina često ukusno zvuče, pa njihovo korišćenje za aromatizaciju kafe verovatno znači da vam nije potrebno koristiti šećerne kreme koji mogu pretvoriti šolje kafe u nezdrave bombe kalorija.

Foto: Pexels


Kako napraviti PROFFEE?

Sve što pripremate za jelo je jednako dobro koliko i korišćeni sastojci, a to važi i za proffee.

Izbor kvalitetnog proteina u prahu ili šejka ključan je za postizanje benefita. Potražite proizvod bez veštačkih zaslađivača ili liste sastojaka ispunjene gumenim sredstvima i drugim aditivima (opšte je pravilo da što je lista kraća, to je bolje).

Kao što je već pomenuto, hladna kafa najbolje funkcioniše u ovoj mešavini, posebno ako koristite prah. Espresso je omiljen kod mnogih koji hvale ovo piće na TikToku.

Zatim samo kombinujte ova dva glavna sastojka i — BUM! — imate PROFFEE.
Mnogi obožavaoci ovog pića dodaju i nekoliko kockica leda. Slobodno dodajte prstohvat cimeta ili nekog drugog začina ako ste raspoloženi za avanturu (samo izbegavajte šećerne sirupe).

Dakle, ako se pravilno pripremi, proffee nije nužno loša ideja. Odajte malo priznanje TikTokerima na ovome.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: