Mobilni telefoni će jednog dana biti uredjaji integrisani u našu kožu, a ne crne pravougaone ploče na koje smo navikli, izjavio je pronalazač mobilnog telefona Martin Kuper

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mobilni
Foto: Pixabay

Mobilni telefoni će jednog dana biti uredjaji integrisani u našu kožu, a ne crne pravougaone ploče na koje smo navikli, izjavio je pronalazač mobilnog telefona Martin Kuper na Svetskom mobilnom kongresu (MWC) u Barseloni, gde je dobio nagradu za životno delo.

Svetska tehnološka elita okupila se u Barseloni, a jedan od gostiju je i Kuper, otac prvog mobilnog telefona 1973.godine, prenosi CNBC.

Kuper je rekao, povodom 50. godissnjice nastanka mobilnog telefona, da će jednog dana telefoni postati uređaji integrisani pod kožu i neće morati da se pune, jer je “telo savršen punjač”.

Njegova vizija nagoveštava moguću buduću fazu čovečanstva u kojoj će naša tela biti proširena moćnim mikročipovima i senzorima. Nekoliko startapa razvija tehnologije koje žele da kombinuju računare sa ljudskim mozgom, na primer, kao što je “Neuralink” Ilona Maska.

Tržište pametnih telefona je, kako je navedeno, stagniralo tokom poslednjih nekoliko godina, a u industriji postoji problem da proizvođači osmisle inovativne dizajne. Kuper je rekao da je pametni telefon postao previše složen sa brojnim aplikacijama i ekranom koji ne odgovara zakrivljenosti ljudskog lica.

On je istakao da privatnost postaje veoma ozbiljan problem, kao i zavisnost, ali je, ipak, optimističan kada je recc o buduchnosti, possto smatra da najbolji dani za tehnologiju tek dolaze, a posebno u obrazovanju i zdravstvenoj zaštiti.

Martin Kuper je u ponedeljak dobio nagradu za životno delo povodom obeležavanja 50 godina od prvog telefonskog poziva na Šestoj aveniji u Njujorku, koristeći Motorolu (DynaTAC 8000Ks), pozvavši svog prijatelja koji je bio zaposlen u AT&T mreži.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: