Podeli vest

Pristalice koalicije “Srbija protiv nasilja” (SPN) završili su večeras nešto pre 20.00 časova protest ispred Palate pravde u Savskoj ulici gde su tražili da se oslobode svi koji su privedeni u nedelju tokom demonstracija ispred Skupštine grada.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Saobraćaj koji je bio blokiran u ulicama kuda su se kretali od zgrade RIK-a, gde su se najpre okupili, do Palate prvade – u Ulici kralja Milana, Kneza Miloša, Nemanjinoj i Savskoj je normalizovan.

Jedan od nosilaca liste SPN Miroslav Aleksić rekao je da su ovo momenti koji zahtevaju veliku solidarnost tvrdeći da se u Palati pravde trenutno nalaze ljudi koji su samo tražili da su ponište izbori za koje smatraju da su neregularni.

On je rekao da je za najveći broj njih danas određen pritvor, a da je samo dvoje ili troje pušteno da se brani sa slobode.

Aleksić je ponovio da ne žele da priznaju, kako je rekao, izbornu krađu i dodao da svako ko nije odgovoran mora da bude pušten.

Predsednik DS Zoran Lutovac je rekao da su tu da pruže podršku ljudima koji su uhapšeni i dodao da će biti tu da vrše pritisak da se, kako kaže, sprovodi zakon i da se ne krši Ustav.

Učesnici su ispred Palate pravde skandirali “Pustite ih sve”, i “Niste sami”.

Na početku protesta ispred Republičke izborne komisije u Ulici Kralja Milana ponovljeni su zahtevi o ponavljanju izbora, a na tom mestu je najavljeno okupljanje i sutra. Rekli su i da će se studenti sutra okupiti u podne na platou ispred Filozofskog fakulteta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: