Podeli vest

Pristalice koalicije Srbija protiv nasilja okupile su se večeras ispred zgrade Ustavnog suda gde su predstavnici koalicije ranije u toku dana predali zahtev za poništavanje republičkih izbora.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Darko Vojinovic (STF)

Saobraćaj u delu Bulevara Kralja Aleksandra je blokiran, kao i na Trgu Nikole Pašića kuda su okupljeni krenuli ka zgradi RTS-a preko Dečanske, Makedonske i Svetogorske.


Na skupu je pravnica Jelena Jerinić iz pravnog tima SPN rekla da su ranije danas Ustavnom sudu predali zahev za poništavanje republičkih izbora.
Dodala je da su podneli i 20 podnesaka, ali da se sud nije oglasio tim povodom.


Srđan Milivojević je rekao da će se borba za fer izbore voditi pred domaćim i međunarodnim institucijama i na ulicama, a da su se Ustavnom sudu obratili da bi pomogao da se okonča izborni spor.


Predstavnici koalicije pozvali su okupljene da se upute ka Radio-televiziji Srbije, od koje očekuju da izveštava sa protesta kao i o dokazanom, kako su rekli, prekrajanju izborne volje građana.


Protestu prisustvuju predstavnici opozicije Radomir Lazović, Robert Kozma, Janko Veselinović, Srđan Milivojević, Pavle Grbović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Zdravko Ponoš.
Prethodni protest koalicija Srbija protiv nasilja je organizovala 16. januara ispred sedišta RIK-a.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: