Podeli vest

U više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje danas se nastavlja akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pexels

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, danas mogu bez zakazivanja i uputa, da izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, kao i da provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Na ovaj način Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju koja je uspešno realizovana pre pandemije koronavirusa, u okviru koje je za više od 20 dana besplatne zdravstvene preglede obavilo blizu pola miliona ljudi.

Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliku podršku građana, a značaj iste, pored velikog broja naših građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.

Ministarstvo zdravlja pozvalo je građane da učestvuju u današnjoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi objavljena je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: