Podeli vest

Prva dama je bila na odmoru sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u Južnoj Karolini kada je juče osetila simptome virusa, preneo je AP.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bela kuća
Foto: Pixabay

Prva dama SAD Džil Bajden pozitivna je na korona virus i ima blage simptome, saopštila je danas Bela kuća.

Kako se navodi, prva dama je bila na odmoru sa američkim predsednikom DŽozefom Bajdenom u Južnoj Karolini kada je juče osetila simptome virusa, preneo je AP.

Dodaje se da joj je prepisan antivirusni lek Pakslovid, kao i da će boraviti u privatnoj rezidenciji u Južnoj Karolini najmanje pet dana, a u Vašington će se vratiti nakon dva uzastopna negativna testa.

Američki predsednik jutros je testiran negativno na kovid-19, navodi se u saopštenju Bele kuće, ali će nositi masku u zatvorenom prostoru 10 dana u skladu sa smernicama Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

Bajden (79) je prvi put bio pozitivan na korona virus 21. jula, a po izlasku iz izolacije samo tri dana kasnije ponovo je bio testiran pozitivno na kovid, što je njegov lekar Kevin O”Konor objasnio kao slučaj “povratka” infekcije koji je zabeležen kod malog procenta pacijenata koji koriste antivirusni lek Pakslovid.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: